Naslovnica | Linkovi | KontaktPartner kole

Školska takmičenja (04.05.2023)

Kantonalno takmičenje iz Bosanskog jezika i književnosti (VII i VIII razred)


Kantonalno takmičenje iz Bosanskog jezika i književnosti za učenike VII i VIII razreda održano je 04. maja 2023. u Prvoj osnovnoj školi na Ilidži. Našu školu su predstavljale učenice Amina Zahiragić (VII razred) i Ismihan Šopović (VIII razred). Posebno se istakla učenica Amina, koja je zauzela odlično 10. mjesto u konkurenciji 64 škole učesnice.

Opširnije(03.05.2023)

Šahovski turnir starogradskih osnovaca


Šahovski turnir u organizaciji ŠK "Stari Grad" održan je 03. maja 2023. povodom obiljažvanja Dana Općine. Našu školu predstavljali su učenici Benjamin Kapo (VIa), Ammar Aganspahić (VIIa), Emir Perla (VIIIa), Enis Filan (IXb) i Hatidža Mešić (VIIIa) i ekipno su zauzeli sjajno III mjesto.

Opširnije(27.04.2023)

Kantonalno takmičenje iz Engleskog jezika


Kantonalno takmičenje iz Engleskog jezika za učenike IX razreda održano je 27. aprila 2023. Našu školu predstavljao je učenike Hamid Fočak, koji je zauzeo XII mjesto od 64 takmičara. Na području Općine Stari Grad ovo je treći najbolji rezultat ostvaren na ovom takmičenju.

Čestitamo našem Hamidu i nastavnici Ameli Mekić-Jusufagić.

Opširnije(27.04.2023)

Općinsko takmičenje iz Historije za učenike VII razreda


Na Općinskom takmičenju iz Historije za učenike VII razreda našu školu predstvljali su učenici Aiša Bašić, Nedim Ahatović, Benjamin Janjoš, Malik Ćatić i Hamza Halilović i osvojili su odlično II mjesto u ukupnom plasmanu.

Opširnije(25.04.2023)

Općinsko takmičenje iz Tehničke kulture


Na Općinskom takmičenju iz Tehničke kulture učenici naše škole osvojili su III mjesto u ukupnom plasmanu.

Opširnije(24.04.2023)

Općinsko takmičenje - Hor uz pratnju


Učenici naše škole učestvovali su na Općinskom takmičenju iz horskog pjevanja uz pratnju. Predstavili su se plesom čaša uz pjesmu Cups (Anna Kendrick).

Bravo za naše učenike i nastavnicu Samru Kučuk.

Opširnije(05.04.2023)

Kantonalno takmičenje u odbojci (djevojčice)


Polufinalne utakmice Kantonalnog takmičenje u odbojci za djevojčice održane su 05. aprila 2023. Naša odbojkašice zauzele su sjajno III mjesto.

Opširnije(03.04.2023)

Kantonalno takmičenje iz Islamske vjeronauke (IX razred)


XI kantonalno takmičenje iz Islamske vjeronauke za učenike IX razreda održano je 03. aprila 2023. u amfiteatru Gazi Husrev-begove medrese. Naš učenik Taha Žgalj osvojio je sjajno IV mjesto u konkurenciji 73 takmičara.

Opširnije(03.04.2023)

Kantonalno takmičenje u odbojci (djevojčice)


Kantonalno takmičenje u odbojci za djevojčice održano je 03. aprila 2023. Naša ekipa plasirala se u polufinale.

Opširnije(30.03.2023)

Kantonalno takmičenje iz Islamske vjeronauke (VIII razred)


XI kantonalno takmičenje iz Islamske vjeronauke za učenike VIII razreda održano je 30. marta 2023. u amfiteatru Gazi Husrev-begove medrese. Naš učenik Amar Tosuni osvojio je sjajno IV mjesto u konkurenciji 73 takmičara.

Opširnije(29.03.2023)

Općinsko takmičenje u odbojci za dječake


Općinsko takmičenje u odbojci za dječake održano je 29. marta 2023. a ekipa naše škole osvojila je II mjesto.

Bravo za naše momke i nastavnika Bakira Kvocu.

Opširnije(27.03.2023)

I mjesto za naše odbojkašice na Općinskom takmičenju


Općinsko takmičenje u odbojci za djevojčice održano je 27. marta 2023. a ekipa naše škole osvojila je I mjesto.

Bravo za naše odbojkašice i nastavnika Bakira Kvocu.

Opširnije(15.03.2023)

II mjesto na Općinskom takmičenju iz Geografije za naše učenike


Općinsko takmičenje iz Geografije za učenike IX razreda održano je 15. marta 2023. u OŠ "Šejh Muhamed ef. Hadžijamaković". Našu školu predstavljali su učenici Iman Nuhanović, Dženana-Hana Hadžiosmanović i Taha Žgalj.

Opširnije(13.03.2023)

I mjesto za naše informatičare na Općinskom takmičenju


Općinsko takmičenje iz Informatike, koje je održano13. marta 2023, našim učenicima donijelo je sjajno I mjesto. Ekipu su činili učenici Amar Tosuni (VIIIa), Merjem Fazlić (VIIIb) i Taha Žgalj (IXa), a pripremala ih je nastavnica Fatima Šadinlija.

Opširnije(11.10.2022)

Turnir u zvučnom pikadu (Inkluzija kroz sport)


Projekat "Inkluzija kroz sport" realiziran je i ove školske godine. U organizaciji Općine Stari Grad i Sportskog društva slijepih i slabovidnih lica Kantona Sarajevo, u utorak 11.10.2022, u našoj školi održan je turnir u zvučnom pikadu za učenike V razreda starogradskih osnovnih škola.

Opširnije(07.10.2022)

Atletski kup Kantona Sarajevo


Atletski kup Kantona Sarajevo održan je 07. oktobra 2022. Učenici naše škole učestvovali su u disciplinama skok u dalj (Muhamed Grbo) i 4x100m (Enis Filan, Faris Šabeta, Arman Prozorac, Muhamed Grbo).
Bravo za naše sportiste i nastavnika Bakira Kvocu!

Opširnije(07.10.2022)

Nagrada "Lejla Sadiković" za našeg učenika Hamzu Fazlića i posebno priznanje direktorici škole Emini Nalić Zahiragić


Na Svečanoj akademiji povodom 5. oktobra - Svjetskog dana učitelja, Udruženje učitelja Kantona Sarajevo dodijelilo je nagradu "Lejla Sadiković" našem učeniku IIIb razreda Hamzi Fazliću za najbolji literarni rad (poezija) na temu "Moja učiteljica".
Direktorica škole Emina Nalić Zahiragić dobila je posebno priznanje "Doprinos struci".

Opširnije(28.09.2022)

Atletski kup za učenike osnovne škole


U centru za edukaciju, sport i reakreaciju "Safet Zajko" održan je Atletski kup za učenike i učenice osnovnih škola. Organizator ovoga sportskog takmičenje bio je Atletski savez Kantona Sarajevo, a naši učenici osvojili su brojne nagrade.

Opširnije(26.09.2022)

Nogometni turnir za djevojčice


U organizaciji Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine i SFK 2000 Sarajevo, 26. septembra 2022. u Centru za edukaciju, sport i rekreaciju “Safet Zajko” odigran je turnir osnovnih škola u fudbalu za djevojčice.

Opširnije(02.09.2022)

Veliki uspjeh za našeg Tahu Žgalja i nastavnicu Amelu Bahtijarević na Međunarodnom takmičenju


Osmo međunarodno takmičenje iz islamske vjeronauke za učenike završnog razreda osnovne škole održano je 02. septembra 2022. u Velikoj dvorani islamskog centra h. Salim Šabić u Zagrebu. Takmičili su se predstavnici Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske i Austrije. Bosnu i Hercegovinu predstavljao je naš učenik Taha Žgalj, koji je i ovoga puta, pored zavidnog znanja iz vjeronaike, pokazao i odlično opće znanje, te je osvojio fantastično I mjesto.

Opširnije(28.05.2022)

I mjesto za našeg Tahu na Državnom takmičenju iz islamske vjeronauke


Na IX državnom takmičenju iz islamske vjeronauke, koje je održano 28. maja 2022. u Visokom, naš učenik VIII razreda Taha Žgalj, uz podršku nastavnice Amele Bahtijarević, osvojio je I mjesto u kategoriji osmih razreda. Ovim rezultatom Taha se plasirao na međunarodno takmičenje gdje će predstavljati našu domovinu.

Opširnije(27.05.2022)

II mjesto za našu Sumeju Jažić na Kantonalnom takmičenju iz bosanskog jezika i književnosti (IV razred)


Kantonalno takmičenje iz bosanskog jezika i književnosti za učenike IV razreda ove školske godine održano je u formi pisanja literarnih radova na zadatu temu "Šta nosi moja školska torba".

Naša učenica IVb razreda Sumeja Jažić osvojila je sjajno II mjesto.

Čestitke našoj Sumeji i učiteljici Ameli Šišić

Opširnije(07.05.2022)

III mjesto za našeg Tahu na Federalnom takmičenju iz islamske vjeronauke


IX regionalno takmičenje iz islamske vjeronauke za učenike osmih i devetih razreda osnovnih škola i prvih razreda srednjih škola održano je 07. maja 2022. u Medresi "Osman ef. Redžović" u Visokom.

Učenik naše škole Taha Žgalj, nakon intenzivnih priprema sa svojom nastavnicom Amelom Bahtijarević, osvojio je sjajno III mjesto u kategoriji učenika osmog razreda i plasirao se na Državno takmičenje.

Iskrene čestitke Tahi i nastavnici Ameli.

Opširnije(28.04.2022)

Kantonalno takmičenje iz engleskog jezika


Tajra Šeta, učenica IXa razreda, osvojila je izvanredno 6. mjesto (od ukupno 66 takmičara) na Kantonalnom takmičenju iz nastavnog predmeta Engleski jezik, što je ujedno i najbolji rezultat u okviru 6 škola na području Općine Stari Grad.

Čestitke za Tajru i njenu nastavnicu Amelu Mekić-Jusufagić.

Opširnije(26.04.2022)

Kantonalno takmičenje iz bosanskog jezika i književnosti (VII i VIII razred)


Kantonalno takmičenje iz bosanskog jezika i književnosti za učenike VII i VIII razreda ove školske godine održano je u formi pisanja literarnih radova na zadatu temu.

Opširnije(26.04.2022)

Općinsko takmičenje iz tehničke kulture


Općinsko takmičenje iz tehničke kulture održano je 26. aprila 2022. u OŠ "Saburina". Naši učenici ostvarili su odlične rezultate i to:

Opširnije(20.04.2022)

Dodjela nagrada povodom obilježavanja Dana sigurnijeg interneta 2022.


Dan sigurnijeg Interneta 2022. obilježen je 08. februara 2022. u organizaciji Centra za sigurni internet. Nakon realizacije kviza proglašeni su pobjednici, a naš učenik Va razreda Amar Biberović dobitnik je jedne od glavnih nagrada.

Bravo za našeg Amara!

Svečana dodjela nagrada održana je u našoj školi. Za sve učenike V razreda, koji su prisustvovali ovoj svečanosti, organizovan je kviz u kojem su pokazali odlično znanje na temu cyber bullying-a. Najuspješniji učenici su nagrađeni vrijednim nagradama.

Opširnije(05.04.2022)

Nagrađen literarni rad naše učenice Hane Šalja povodom Dana Grada Sarajeva


Povodom obilježavanja dana ulaska prvih partizanskih jedinica za oslobođenje grada Sarajeva kroz Višegradsku kapiju (5. april) i Dana Grada Sarajeva (6. april), Udruženje Antifašista i Boraca NOR-a Stari Grad Sarajevo organiziralo je literarni konkurs za učenike starogradskih osnovnih škola na temu "Za rođendan mom voljenom gradu".

Opširnije(01.04.2022)

II mjesto na Kantonalnom takmičenju iz islamske vjeronauke za nešeg Tahu Žgalja


Kantonalno takmičenje iz islamske vjeronauke za učenike VIII razreda održano je 01. aprila 2022. Naš učenik Taha Žgalj osvojio je odlično II mjesto i plasirao se na Federalno takmičenje.

Bravo za Tahu i nastavnicu Amelu Bahtijarević.

Opširnije(28.03.2022)

Kantonalno takmičenje iz islamske vjeronauke (IX razred)


Kantonalno takmičenje iz islamske vjeronauke za učenike IX razreda održano je 28. marta 2022. Našu školu je predstavljala učenica Sumeja Halilović i ostvarila je odličan rezultat - 8. mjesto u konkurenciji 44 takmičara. Ujedno, ovo je najbolji rezultat u Općini Stari Grad na ovogodišnjem takmičenju.

Bravo za našu Sumeju i nastavnicu Amelu Bahtijarević.

Opširnije(24.03.2022)

Kantonalno takmičenje iz njemačkog jezika


Kantonalno takmičenje iz njemačkog jezika za učenike IX razreda (nivo A2) održano je 24. marta 2022. Našu školu je predstavljala učenica Tajra Šeta, a pripremala ju je nastavnica Ena Zilić.

Čestitamo Tajri na trudu i zalaganju.

Opširnije(22.03.2022)

Kantonalno takmičenje iz šaha


Kantonalno takmičenje iz šaha prvi put je održano ove školske godine i to 22. marta 2022. u prostorijama OŠ "Grbavica 1". Našu školu je predstavljao učenik VIa razreda Ammar Aganspahić, koji je, u kategoriji od 4. do 6. razreda ostvario zapaženo 10. mjesto od ukupno 40 učesnika.

Opširnije(16.03.2022)

Općinsko takmičenje iz geografije


Općinsko takmičenje iz geografije za učenik IX razreda, čiji je domaćin bila naša škola, održano je 16. marta 2022. Našu školu predstavljali su učenici Tajra Šeta, Fatima Hadžić i Dino Bašović. U ukupnom plasmanu zauzeli su IV mjesto.

Opširnije(11.03.2022)

I mjesto za naše učenike na Općinskom takmičenju iz informatike


Općinsko takmičenje iz informatike održano je 11. marta 2022. u prostorijama OŠ "Šejh Muhamed ef. Hadžijamaković". Učenici naše škole ustvarili su najbolji rezultat - I mjesto ekipno, a ekipu su činili učenici Merjem i Zakir Fazlić (VIIb) i Taha Žgalj (VIIIa)

Opširnije(07.03.2022)

Općinsko takmičenje iz fizike


Općinsko takmičenje iz fizike za učenike VIII i IX razreda održano je 07. marta 2022. u prostorijama OŠ "Vrhbosna". Učenici naše škole ustvarili su odlične rezultate.

Opširnije(03.03.2022)

Općinsko takmičenje iz matematike


Općinsko takmičenje iz matematike za učenike VII, VIII i IX razreda održano je 03. marta 2022. u prostorijama OŠ "Mula Mustafa Bašeskija". Našu školu su predstavljali učenici VIII i IX razreda i ostvarili su odličan rezultat

Opširnije(16.12.2021)

Novogodišnji šahovski turnir za starogradske osnovce


U organizcaiji Općine Stari Grad i Šahovskog kluba "Stari Grad" održan je novogodišnji šahovski turnir za starogradske osnovce. Turnir je bio odlična prilika da se mladi šahisti opet susretnu budući da se zbog pandemije koronavirusa Šahovska liga Općine Stari Grad nije realizirala.

Opširnije(06.12.2021)

Dodjela nagrada u Općini Stari Grad


Učenici koji su naslikali najljepše radove na jesenjoj likovnoj koloniji "Sarajevo, voljeni grade moj", u organizaciji Općine Stari Grad, nagrađeni su novčanim nagradama, a među njima se našla i naša Sara Delić.

Opširnije(05.11.2021)

"Pogodi naslov knjige" - kviz povodom oktobra (Mjeseca knjige)


Oktobar se obilježava kao mjesec knjige. U prilog tome koliko su nam knjige važne govori i činjenica da im je posvećen jedan cijeli mjesec.

Za ovogodišnji mjesec knjige bibliotekarka Aida Kalajdžisalihović pripremila je jedan mali kviz pod nazivom "Pogodi naslov knjige", kroz koji su zainteresirani učenici provjerili osnovno znanje o pročitanim lektirama u prošloj školskoj godini.

Opširnije(29.06.2021)

Projekat Kocka


U toku školske 2020/2021. godine realiziran je matematički projekat "Kocka" za učenike V razreda, a voditeljica projekta je bila nastavnica Selma Borogovac. Učenici su rješavali zanimljive zadatke, koje su redovno pregledale nastavnica matematike Amela Omerbegović i učiteljica Amela Šišić. Proglašeni su pobjednici i to:

1. mjesto - Tarik Sahačić
2. mjesto - Amna Hadžič i Ali Adilović
3. mjesto - Adna Smajić i Tarik Tabaković

Čestitamo našim vrijednim učenicima, koji vole vannastavne aktivnosti i nastavnici Selmi Borogovac, koja ih neprestano podstiče i bodri.

Opširnije(10.06.2021)

II mjesto za naše male robotičare


Starogradska liga u robotici završena je 10. juna 2021. organiziranjem završnog takmičenje ekipa. Naši učenici Abdullah Ali Bulbul (VIIIb), Ajdin Kvoco (VIa) i Tarik Sahačić (Va) osvojili su sjajno 2. mjesto.

Opširnije(09.06.2021)

Svečana dodjela priznanja najuspješnijim učenicima na kantonalnim takmičenjima


Naša škola bila je domaćin svečanoj dodjeli priznanja učenicima koji su ostvarili najbolje rezultate na kantonalnim takmičenjima iz predmeta: Bosanski jezik i književnost, hrvatski jezik i književnost, srpski jezik i književnost (osnovne škole - razredna i predmetna nastava, srednje škole - gimnazije i srednje stručne škole), Engleski jezik (osnovne škole, srednje škole - gimnazije i srednje stručne škole), Njemački jezik (osnovne škole i srednje škole - Nivo B1, B2, A2), Turski jezik (osnovne škole), Francuski jezik (srednje škole - drugi i treći strani jezik), Vjeronauka (osnovne i srednje škole), Geografija (osnovne i srednje škole), Informatika (osnovne škole). Priznanja je dodijelila ministrica za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo, Naida Hota-Muminović, zajedno sa saradnicama Nihadom Ćolić i Aidom Rizvanović.

Opširnije(02.06.2021)

Kantonalno takmičenje iz Bosanskog jezika i književnosti za učenike III, IV i V razreda


Kantonalno takmičenje za učenike III, IV i V razreda iz Bosanskog jezika i književnosti ove školske godine održano je kroz pisanje literarnih radova na zadatu temu. Naši učenici IVb i Va razreda, Benjamin Kapo i Tarik Sahačić ostvarili su sjajne rezultate i to:

Opširnije(27.05.2021)

Zahvalnica učeniku Imranu Dinareviću za učešće u izradi godišnjeg kalendara Općine Stari Grad


Učenik IVa razreda, Imran Dinarević, učestvovao je u izradi godišnjeg kalendara Općine Stari Grad. Tim povodom uručena mu je Zahvalnica, a Imran je svoju školu, drugare i učiteljicu Sanelu Musić učinio ponosnima.

Bravo Imrane!

Opširnije(21.05.2021)

Kantonalno takmičenje iz Bosanskog jezika i književnosti za učenike VII i VIII razreda


Kantonalno takmičenje iz predmeta Bosanski jezik i književnost ove godine je održano 21. maja 2021. na drugačiji način i to pisanjem proznog literarnog rada za učenike sedmog razreda i pisanje rasprave/eseja za učenike osmog razreda. Naša škola je uzela učešće u takmičenju i ostvarila sljedeće rezultate: učenica 7.b, Medina Brkić, je osvojila osmo mjesto, a učenik 8.b, Hamza Prašović, je osvojio petnaesto mjesto.

Opširnije(20.05.2021)

Kantonalno takmičenje iz Islamske vjeronauke za učenike VIII i IX razreda


Deveto kantonalno takmičenje iz Islamske vjeronauke za učenike VIII razreda održano je 18. maja 2021, a dva dana poslije (20. maja) održano je takmičenje i za učenike IX razreda. U kategoriji VIII razreda naša učenica Sumeja Halilović osvojila je odlično 4. mjesto (najbolji ovogodišnji rezultat na Općini Stari Grad), dok je učenik Hamza Haljeta u kategoriji IX razreda zauzeo 10. mjesto (2. mjesto na Općini Stari Grad).

Opširnije(17.05.2021)

III mjesto na Kantonalnom takmičenju iz Engelskog jezika za našu učenicu Tajru Hadžić


Na Kantonalnom takmičenju iz engleskog jezika, održanom 17.5.2021. godine, naša učenica Tajra Hadžić osvojila je sjajno 3. mjesto, što je ujedno i najbolji rezultat u Općini Stari Grad!
Tajri želimo puno sreće i uspjeha u daljem školovanju!

Učenicu za takmičenje pripremala: nastavnica Amela Mekić-Jusufagić Dodatnu nastavu vodila: nastavnica Elma Katica

Opširnije(31.12.2020)

Revija talenata učenika VIIIa razreda


Učenici VIIIa, zajedno sa razrednicom Azrom Bogunić, posljednji dan nastave u I polugodištu ove školske godine obilježili su revijom svojih raskošnih talenata. Svi učenici su se potrudili da pokažu svoje umijeće iz različitih oblasti, a tročlana komisija sastavljena od nastavnica naše škole imala je težak zadatak. Ipak, proglašeni su najbolji talenti i to:

Opširnije(21.12.2020)

Kalendar Općine Stari Grad - nagrađeni radovi


Već tradicionalna aktivnost Općine Stari Grad - izrada godišnjeg kalendara sa likovnim radovima najmlađih starograđana, završena je dodjelom nagrada za najljepše radove na zadanu temu "Sa Općinom Stari Grad Sarajevo kroz godišnja doba".

Opširnije(17.12.2020)

Šampionski pehar za naše odbojkašice


Naša odbojkaška ekipa, u toku protekle školske godine, učestvovala je u Odbojkaškoj ligi Starog Grada za djevojčice i osvojila je šampionsku titulu. Predstavnici Općine Stari Grad uručili su pobjedničke pehare za našu školu.

Opširnije(10.12.2020)

Općina Stari Grad nagradila učenike čiji su likovni radovi bili dio izložbe povodom Dana državnosti BiH


U prostorijama Općine Stari Grad u četvrtak, 10. decembra 2020, upriličena je svečana dodjela nagrada učenicima čiji su likovni radovi bili dio izložbe povodom obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine. Likovni radovi su nastali na jesenjoj Likovnoj koloniji, koju za starogradske osnovce tradicionalno organizira Općina Stari Grad posredstvom Službe za obrazovanje, kulturu i sport.

Opširnije(06.07.2020)

Uručene su nagrade učesnicima konkursa "Joga za bolji svijet"


Dana 06. jula 2020. našu školu su posjetili predstavnici Indijske ambasade i tom prilikom su uručili novčane nagrade učenicima koji su učestvovali u likovnom konkursu "Joga za bolji svijet" (povodom obilježavanja Međunarodnog dana joge - 21.6). Nagrađeni su sljedeći učenici:

Opširnije(24.06.2020)

Nagrađen rad naših učenika Vedada i Nidala na temu recikliranja


Rad od recikliranog materijala, koji su izradili učenici VIIa razreda Vedad i Nidal Kustura uz podršku nastavnice Azre Bogunić, Općina Stari Grad nagradila je prigodnim poklonom.

Opširnije(04.05.2020)

Nagrađen je literarni rad našeg učenika Rijada Zulčića


Literarni rad našeg učenika IIIb razreda Rijada Zulčića osvojio je 2. mjesto na takmičenju koje je organizirala Općina Stari Grad na temu "Ostani kod kuće".

Bravo Rijade! Čestitamo!

Opširnije(11.03.2020)

Općinsko takmičenje iz Informatike


Općinsko takmičenje iz Informatike održano je 11. februara 2020. u prostorijama OŠ "Mula Mustafa Bašeskija". Naša škola zauzela je II mjesto, a ekipu su činili Taha Žgalj, Benjamin Bučević i Nadža Hasanović.

Opširnije(10.03.2020)

Kantonalno takmičenje iz Islamske vjeronauke - VIII razred


Kantonalno takmičenje iz Islamske vjeronauke za učenike VIII razreda održano je 10. marta 2020. u Gazi Husrev-begovoj medresi. Učešće se uzeli učenici iz 65 osnovnih škola, a naš učenik Hamza Haljeta zauzeo je VI mjesto (86,5/100 bodova).

Opširnije(10.03.2020)

Općinsko takmičenje iz Geografije


Dana 10. marta 2020. u prostorijama OŠ "Edhem Mulabdić" održano je Općinsko takmičenje iz Geografije. Naši učenici Din Čaušević, Adna-Merjem Smajović i Nadža Hasanović u ukupnom plasmanu zauzeli su IV mjesto.

Opširnije(09.03.2020)

Počeo je proljetni dio Odbojkaške lige Starog Grada za djevojčice


Proljetni dio Odbojkaške lige se nastavlja, a naše djevojčice su na visini zadatka. Prva utakmica protiv OŠ "Vrhbosna" donijela je pobjedu našoj ekipi od 2:0. Sretno!

Opširnije(06.03.2020)

Općinsko takmičenje iz Fizike


Dana 06. marta 2020. godine u prostorijama OŠ "Vrhbosna" održano Općinsko takmičenje iz Fizike. Učenici VIII razreda ekipno su zauzeli III mjesto, a učenica Hadidže Akan pojedinačno IV mjesto.

Opširnije(05.03.2020)

Općinsko takmičenje iz Matematike


Dana 05. marta 2020. godine u našoj školi je održano Općinsko takmičenje iz Matematike. Organizacija i realizacija je protekla u najboljem redu, a naši učenici u ukupnom plasmanu zauzeli su V mjesto.

Opširnije(27.12.2019)

Nagrada za najbolji likovni rad na temu „Moj kućni ljubimac“


Dana 20. decembra 2019, u KSC Skenderija održana je prva Evropska izložba ptica i sitnih životinja u Bosni i Hercegovini. Posjetioci su mogli vidjeti i naučiti nešto više o našim autohtonim i balkanskim pasminama golubova, peradi, kunića i faune šumskih ptica.

Opširnije(19.12.2019)

Završen je jesenji dio Šahovske lige Starog Grada


Odigravanjem posljednjeg 5. kola završen je jesenji dio Šahovske lige Starog Grada u sezoni 2019/2020. Naši učenici pokazali su dobru igru i zauzeli su IV mjesto.

Opširnije(12.12.2019)

Opet šampionke


Jesenji dio Obojkaške Lige Starog Grada za djevojčice završen je šampionskom titulom za naše djevojčice.

Opširnije(09.12.2019)

Kalendar Općine Stari Grad - nagrađeni radovi i izložba najboljih


U septembru 2019. Općina Stari Grad objavila je konkurs za najbolje likovne radove učenika na temu "Moja općina, Općina Stari Grad". Cilj takmičenja bio je potaknuti učenike na kreativan rad tako što će crtati motive Starog Grada, a najbolji radovi su uvršteni u općinski kalendar za 2020. godinu.

Opširnije(06.12.2019)

Počele Stonoteniska i Šahovska liga Općine Stari Grad


Početkom mjeseca decembra 2019. odigrana su prva kola Šahovske i Stonoteniske lige Općine Stari Grad.

Opširnije(04.12.2019)

Nova, zanimljiva i jedinstvena... Liga u robotici Općine Stari Grad


U OŠ „Šejh Muhamed ef. Hadžijamaković“ svečano je otvorena Liga u robotici za starogradske osnovce. Ovo zanimljivo i jedinstveno takmičenje okupilo je veliki broj učenika koji su iskazali svoje interesovanje da na moderan način uče o nečemu što im je do sada bila nepoznanica.

Opširnije(18.11.2019)

Priprema za Ligu robotike Općine Stari Grad


Učenici naše škole Abullah Ali Bulbul, Dino Bašović, Anvar Starogorčić, Ali Poturović, Ali Hasanović, Benjamin Bučević i Rijad Pozder, u pratnji nastavnice Selme Borogovac, prisustvovali su predavanju i radionici u Američkom kutku (Biblioteka Grada Sarajeva) što je, ujedno, i početak priprema za Ligu robotike Općine Stari Grad.

Opširnije(16.11.2019)

Nogometni turnir za djevojčice iz Starog Grada


Općina Stari Grad i SFK 2000 Sarajevo u subotu, 16. novembra 2019. organizirali su prvi turnir u malom fudbalu za učenice iz starogradskih osnovnih škola. Ovaj turnir bio je priprema za Fudbalsku ligu za djevojčice, koja počinje na proljeće 2020. godine.

Opširnije(31.10.2019)

Prvo mjesto za naše učenike na Općinskom takmičenju "Misli mine"


Ekipa naše škole u sastavu: Ilhana Šaban, Mela Demirović, Vernesa Agović i Dino Bašović osvojila je I mjesto na Općinskom takmičenju "Misli mine", koje organizira Crveni križ Stari Grad za učenike VII razreda.

Opširnije(30.10.2019)

Završeni su jesenji dijelovi Odbojkaške i Fudbalske lige Starog Grada za dječake


Odigravanjem utakmica 5. kola završeni su jesenji dijelovi Odbojkaške i Fudbalske lige Starog Grada za dječake. Naši momci pokazali su solidne rezultate, a bolja forma očekuje se na proljeće, kada se nastavljaju utakmice druge sezone.

Opširnije(14.10.2019)

Odigrane prve utakmice Odbojkaške lige za dječake u sezoni 2019/2020.


Od ove školske godine dječaci starogradskih osnovnih škola imaju priliku pokazati svoje sposobnosti u novoj sportskoj ligi Općine Stari Grad, a riječ je o Odbojkaškoj ligi za dječake.

Opširnije(11.10.2019)

8 medalja za naše učenike na Atletskom kupu


Dana 11. oktobra 2019. učenici naše škole učestvovali su na Atletskom kupu Kantona Sarajevo, čiji je organizator Atletski klub "Sarajevo".

Opširnije(25.06.2019)

Dodjela priznanja, zahvalnica i pohvala najuspješnijim učesnicima Kantonalnih takmičenja u školskoj 2018/2019. godini


Priznanja za treći najbolji likovni rad na temu „Od obale moje, do obale tvoje, sarajevski mostovi ponosno stoje“ pripalo je učenici Ib razreda Katealei Kanlić, čiji je rad bio izložen u auli Bosanskog kulturnog centra u vrijeme obilježavanja Dana Kantona Sarajevo...

Opširnije(10.05.2019)

Završena je Minibasket košarkaška liga - naši učenici šampioni


U petak, 10. maja, 2019. na Trgu Oslobođenja Alija Izetbegović, u sklopu obilježavanja Dana Općine Stari Grad, održane su finalne utakmice Minibasket lige osnovnih škola ove općine, zajedničkog projekta košarkaškog kluba BBY i Općine Stari Grad...

Opširnije(24.04.2019)

Općinsko i kantonalno saobraćajno-obrazovno takmičenje


Učenik Ali Poturović zauzeo je I mjesto na općinskom nivou i jedan je od pet dječaka koji će predstavljati Kanton Sarajevo na Državnom saobraćajno-obrazovnom takmičenju.

Bravo Ali!

Ekipno naši učenici su osvojili II mjesto na Općini Stari Grad...

Opširnije(24.04.2019)

Kantonalno takmičenje iz Engleskog jezika


Na kantonalnom takmičenju iz Engleskog jezika za učenike IX razreda Adna Hodžić (prvoplasirana učenica sa školskog takmičenja) sa osvojenih 88/100 bodova zauzela je 15. mjesto u jakoj konkurenciji 67 učenika.

Čestitamo našoj Adni i nastavnici Ameli Mekić-Jusufagić...

Opširnije(12.04.2019)

Općinsko takmičenje iz tehničke kulture


Dana 12. aprila 2019. u OŠ „Vrhbosna“ održano je takmičenje iz Tehničke kulture na nivou Općine Stari Grad...

Opširnije(08.04.2019)

Šahovski turnir povodom Dana grada Sarajeva


U okviu programa obilježavanja 6. aprila – Dana grada Sarajeva, u ponedjeljak 08.aprila 2019. u Domu oružanih snaga održan je šahovski turnir za učenike osnovnih škola sa područja četiri gradske općine...

Opširnije(23.03.2019)

Općinsko takmičenje iz predmeta Demokratija i ljudska prava – CIVITAS


U subotu, 23. marta u Prvoj bošnjačkoj gimnaziji održano je općinsko takmičenje za učenike osnovnih i srednjih škola sa područja općine Stari Grad iz predmeta Demokratija i ljudska prava – CIVITAS...

Opširnije(19.03.2019)

II mjesto za hor i orkestar naše škole


Članovi hora i orkestar naše škole (4 gitare i klavir) predstavili su se pjesmom "Sa tvojih usana" na Općinskom takmičenju Hor uz instrumentalnu pratnju, koje je održano 19. marta 2019. u Centru za kulturu.

Odličnom izvedbom zauzeli su II mjesto.
Iskrene čestitke učenicima i nastavnici Samri Kučuk!

Opširnije(16.03.2019)

Općinsko takmičenje iz Prve pomoći


U subotu 16. marta 2019. u prostorijama OŠ "Saburina" održano je Općinsko takmičenje iz Prve pomoći.
Našu školu predstavljao je tim u sastavu: Ali Šabanović (vođa), Abdulaziz Arnautović, Silma Musić, Lamija Tunović, Sumeja Džindo i Džejna Kurto.
Učenike pripremala bibliotekarka Aida Kalajdžisalihović.

Opširnije(15.03.2019)

Općinsko takmičenje iz Bosanskog jezika i književnosti


Općinsko takmičenje iz Bosanskog jezika i književnosti održano je 15. marta 2019. u prostorijama OŠ „Šejh Muhamed ef. Hadžijamaković“.
Našu školu predstavljale su Asja Kreševljaković (VII razred) i Nadža Hasanović (VIII) razred, a spremale su ih nastavnice Adisa Hota i Selma Karić.

Opširnije(15.03.2019)

Naše odbojkaškice šampionke Odbojkaške lige Starog Grada


Nakon odigranih 10 kola Odbojkaške lige Staorg Grada za djevojčice naš tim osvojio je šapionsku titulu i to drugi put uzastopno.

Iskrene čestitke našim djevojčicama i nastavniku Bakiru Kvoci!

Opširnije(14.03.2019)

Kantonalno takmičenje iz Vjeronauke za učenike IX razreda


VII Kantonalno takmičenje iz Vjeronauke za učenike IX razreda održano je 14. marta 2019. u prostorijama Gazi Husrev-begove medrese.
U konkurenicji 61 škole naša učenica Kanita Babović osvojila je 11. mjesto (2. mjesto na Općini Stari Grad).

Opširnije(14.03.2019)

Završena je Stonoteniska liga Starog Grada


U utorak 12. marta 2019. završen je proljetni dio Stonoteniske lige Starog Grada čime je za ovu školsku godinu odigrano svih 10 kola.

Naši učenici učestvovali su u turnirima, a pripremao ih je nastavnik Bakir Kvoco.

Opširnije(14.03.2019)

Završena je Šahovska liga Starog Grada


Odigravanjem posljednjeg kola u proljetnom dijelu završena je Šahovska liga za starogradske osnovce.

Naša ekipa u sastavu: Ahmed Aganspahić, Ammar Aganspahić, Abdulaziz Arnautović i Hadidže Akan pružili su odlične partije i u konačnom poretku zauzeli IV mjesto.

Čestitamo našim učenicima!

Opširnije(12.03.2019)

Kantonalno takmičenje iz Vjeronauke za učenike VIII razreda


VII Kantonalno takmičenje iz Vjeronauke za učenike VIII razreda održano je 12. marta 2019. u prostorijama Gazi Husrev-begove medrese. U konkurenicji 64 škole naša učenica Adna-Merjem Samjović osvojila je 10. mjesto što je ujedno i najbolji rezultat na Općini Stari Grad.
Čestitamo Adni-Merjem i nastavnici Ameli Bahtijarević!

Opširnije(12.03.2019)

III mjesto za naše učenike na Općinskom takmičenju iz Geografije


Općinsko takmičenje iz Geografije za učenike IX razreda održano je 12. marta 2019. godine u prostorijama OŠ "Saburina". Sa osvojena 143 boda naši učenici Kanita Babović, Merjem Striković i Abdulaziz Arnautović ekipno su zauzeli III mjesto...

Opširnije(11.03.2019)

Općinsko takmičenje iz Informatike


U OŠ „Mula Mustafa Bašeskija“ održano je Općinsko takmičenje iz Informatike. Našu školu predstavljali su Taha Žgalj, Adna-Merjem Smajović i Nadža Hasanović, a pripremala ih je nastavnica Fatima Šadinlija.

Opširnije(07.03.2019)

Općinsko takmičenje iz Fizike


Dana 07. marta 2019. u prostorijama OŠ "Vrhbosna" održano je Općinsko takmičenje iz Fizike za učenike VIII i IX razreda. U konkurenciji VIII razreda naše učenice Nadža Hasanović, Adna-Merjem Smajović i Sara Perla su zauzele III mjesto.

U konkurenciji IX razreda takmičili su se Kanita Babović, Tarik Bićo i Merjem Striković.

Čestitamo učenicima i nastavnici Saneli Karović.

Opširnije(05.03.2019)

Općinsko takmičenje iz Matematike


U utorak, 05. marta 2019. u našoj školi je održano Općinsko takmičenje iz Matematike za učenike VII, VIII i IX razreda.

Naša učenica VIII razreda Adna-Merjem Smajović osvojila je III mjesto u konkurenciji 8. razreda i plasirala se na Kantonalno takmičenje.

Učenici VIII razreda naše škole ekipno su zauzeli II mjesto.

Opširnije(27.02.2019)

Školsko takmičenje iz Bosanskog jezika i književnosti


U srijedu, 27. februara 2019. realizovano je školsko takmičenje iz Bosanskog jezika i književnosti za učenike VII i VIII razreda.

Na općinsko takmičenje plasirali su se: Asja Kreševljaković i Tajra Hadžić (VII razred) te Nadža Hasanović, i Sumeja Džindo (VIII razred)

Opširnije(25.02.2019)

Školsko takmičenje iz Engleskog jezika


U ponedjeljak, 25. februara 2019. realizovano je školsko takmičenje iz Engleskog jezika za učenike IX razreda.

Na 18. Kantonalnom takmičenju koje će se održati 24. aprila 2019. našu školu će predstavljati učenica Adna Hodžić...

Opširnije(28.11.2018)

Naše odbojkašice osvojile jesenji dio Odbojkaške lige Starog Grada


Jesenji dio Odbojkaške lige Starog Grada naše odbojkašice završile su na prvom mjestu bez izgubljene utakmice. Liga se nastavlja na proljeće. Učenice pripremao i vodio nastavnik Bakir Kvoco. Čestitamo!

Opširnije(01.11.2018)

II mjesto za naše učenike na Općinskom takmičenju "Upozoravanje na mine"


U organizaciji Crvenog križa općine Stari Grad 01. novembra 2018. održano je Općinsko takmičenje "Upozoravanje na mine".
Naše učenice VII razreda Mesuda Arnautović, Emira Imamović, Tajra Hadžić i Sara Spahić osvojile su II mjesto.
Učenike pripremala nastavnica Enesa Pavlović.
Čestitamo učenicama i nastavnici na odličnom rezultatu.

Opširnije(02.06.2018)

Državno takmičenje iz informatike


Državno takmičenje iz informatieke održano je u subotu 02. juna 2018. u prostorijama Elektrotehničkog fakulteta. Naš učenik IXa razreda Fatih Žgalj osvojio je zapaženo 7. mjesto. Iskrene čestitke na sjajnom rezultatu upućujemo Fatihu i nastavnici Fatimi Šadinliji.

Opširnije(19.05.2018)

XXII Općinsko takmičenje iz saobraćaja


Na Općinskom takmičenju iz saobraćaja, koje je održano 19. maja 2018, učenik VIb razreda Ali Poturović osvojio je I mjesto i zlatnu medalju, a Mustafa Trebo iz istog razreda osvojio je II mjesto...

Opširnije(05.05.2018)

II mjesto za Fatiha Žgalja na Federalnom takmičenju iz fizike


U subotu 05. maja 2018. u Sarajevo koledžu održano je XXIII federalno takmičenje iz fizike za učenike osnovne škole. U kategoriji IX razreda naš učenik Fatih Žgalj osvojio je sjajno II mjesto (u ukupnom broju bodova imao je samo 1 bod manje u odnosu na prvoplasiranu učenicu).
Iskrene čestitke na velikom uspjehu upućujemo našem briljantnom Fatihu i nastavnici Saneli Karović. Bravo!

Opširnije(28.04.2018)

Fatih Žgalj 7. u Federaciji BiH iz matematike


Federalno takmičenje iz matematike održano je 28. aprila 2018. u OŠ „Safvet-beg Bašagić“ u Gradačcu. Učenik IX razreda naše škole Fatih Žgalj ostvario je odličan rezultat zauzeviši 7. mjesto, čime se svrstao među najbolje matematičare u Federaciji BiH...

Opširnije(26.04.2018)

Fatih Žgalj osvojio II mjesto na Kantonalnom takmičenju iz informatike


U prostorijama Srednje elektrotehničke škole Sarajevo, 26. aprila 2018. održano je Kantonalno takmičenje iz informatike, na kojem je učestvovao i naš učenik IX razreda Fatih Žgalj. Fatih je ostvario odličan rezultat i II mjesto u pojedinačnom plasmanu. U ukupnom plasmanu, škola je zazela III mjesto...

Opširnije(25.04.2018)

Kantonalno takmičenje iz engleskog jezika


XVII kantonalno takmičenje iz engleskog jezika za učenike IX razreda održano je 25. aprila 2018. u OŠ „Vladislav Skarić“. Naš učenik Fatih Žgalj u ukupnom plasmanu osvojio je 5. mjesto (93+8+9 bodova)...

Opširnije(21.04.2018)

Općinsko takmičenje iz CIVITAS-a


Općinsko takmičenje iz CIVITAS-a održano je 21. aprila 2018. u Prvoj bošnjačkoj gimnaziji. Naši učenici osvojili su odlično II mjesto, a prezentirali su projekat na temu reciklaže...

Opširnije(19.04.2018)

I mjesto za Fatiha Žgalja na Kantonalnom takmičenju iz fizike


Na Kantonalnom takmičenju iz fizike koje je održano 19. aprila 2018. u Prvoj bošnjačkoj gimnaziji, učenik IXa razreda Fatih Žgalj zauzeo je izvanredno I mjesto sa osvojenih 99 bodova. Čestitamo našem Fatihu i nastavnici Saneli Karović i želimo mu mnogo sreće na Federalnom takmičenju!

Opširnije(17.04.2018)

XIX smotra naučno-tehničkog stvaralaštva Općine Stari Grad


U OŠ „Vrhbosna“ održana je XIX smotra naučno-tehničkog stvaralaštva starogradskih osnovaca. Naši učenici, predvođeni nastavnicom Zehrom Salibašić-Kadić, osvojili su IV mjesto u ukupnom plasmanu....

Opširnije(29.03.2018)

I mjesto za naše fizičare na Općinskom takmičenju


Općinsko takmičenje iz fizike za učenike VIII i IX razreda održano je 29. marta 2018. u OŠ „Saburina“. Naši učenici u ukupnom plasmanu, sa osvojenih 235.50 bodova, zauzeli su I mjesto.
Učenik IX razreda Fatih Žgalj osvojio je maksimalnih 100 bodova što mu je donijelo I mjesto, dok je Esma Hodžić na drugom mjestu.

Opširnije(22.03.2018)

I mjesto za naše učenike na Općinskom takmičenju iz informatike


U četvrtak 22. marta 2018. u OŠ „Mula Mustafa Bašeskija“ održano je Općinsko takmičenje iz informatike. Sa osvojenih maksimalnih 100 bodova, naši učenici zauzeli su 1. mjesto na Općini. Ekipu su činili učenici IX razreda Fatih Žgalj, Esma Hodžić i Emina Mujadinović, a pripremala ih je nastavnica Fatima Šadinlija. Bravo mladi informatičari!

Opširnije(21.03.2018)

II mjesto za Fatiha Žgalja na Kantonalnom takmičenju iz matematike


Učenik IXa razreda Fatih Žgalj, na Kantonalnom takmičenju iz matematike koje je održano 21. marta 2018. u Prvoj bošnjačkoj gimnaziji, osvojio je odlično II mjesto (23 boda od mogućih 28).
Čestitamo našem Fatihu i želimo mnogo sreće na Federalnom takmičenju!

Opširnije(19.03.2018)

Kantonalno takmičenje iz njemačkog jezika


U ponedjeljak, 19.3.2018, u prostorijama Österreich Institut-a (Austrijskog instituta) održano je Kantonalno takmičenje iz njemačkog jezika. Našu školu predstavljala je Meliha Beširović, učenica IXa razreda i osvojila je odlično 7. mjesto na Kantonu (2. na Općini Stari Grad)...

Opširnije(18.03.2018)

Kantonalno takmičenje iz islamske vjeronauke za učenike VIII i IX razreda


13. i 15 marta 2018. u Gazi Husrev-begovoj medresi održano je Kantonalno takmičenje iz islamske vjeronauke. U kategoriji VIII razreda naša učenica Kanita Babović zauzela je 4. mjesto sa osvojenih 90,5/100 bodova, a u kategoriji IX razreda Emel Hasanović zauzeo je 11. mjesto sa osvojenih 86/100 bodova...

Opširnije(17.03.2018)

Općinsko takmičenje u pružanju prve pomoći


U subotu, 17.3.2018, u OŠ „Saburina“ održano je XXIII općinsko takmičenje u pružanju prve pomoći, na kojem je učestvovala i ekipa naše škole. Naši đaci bili su najmlađi takmičari i pokazali su da ravnopravno mogu izvršavati zadatke sa starijima i spremnijima...

Opširnije(15.03.2018)

1. mjesto za naše učenike na Općinskom takmičenju iz geografije


1. mjesto za naše učenike na Općinskom takmičenju iz geografije Općinsko takmičenje iz geografije za učenike IX razreda održano je 15. marta 2018. u OŠ „Šejh Muhamed ef. Hadžijamaković“. Naši učenici u ukupnom plasmanu zauzeli su 1. mjesto, a ekipu su činili Fatih Žgalj, Hena Balta, Amna Kerla.

Opširnije(09.03.2018)

3. mjesto za naše učenike na Općinskom takmičenju iz matematike


Općinsko takmičenje iz matematike za učenike VII, VIII i IX razreda održano je 09. marta 2018. u OŠ „Vrhbosna“. Naši učenici u ukupnom plasmanu zauzeli su odlično 3. mjesto. U konkurenciji IX razreda naša škola zauzela je 1. mjesto, a Fatih Žgalj je ostvario najbolji pojedinačni rezultat – 1. mjesto u konkurenciji IX razreda.

Opširnije(13.05.2017)

IV mjesto za Fatiha Žgalja na Federalnom takmičenju iz fizike


Federalno takmičenje iz fizike za učenike osnovnih škola održano je 13. maja 2017. u OŠ "Skender Kulenović" Sarajevo. Učenik VIIIa razreda Fatih Žgalj na ovom takmičenju zauzeo je odlično IV mjesto sa osvojenih 95/100 bodova.

Opširnije(29.04.2017)

I mjesto za Anesa Kerlu na Općinskom takmičenju iz saobraćaja


Na Općinskom takmičenju iz saobraćaja, koje je održano 29. aprila 2017, učenik Va razreda Anes Kerla osvojio je I mjesto i zlatnu medalju. Pored Anesa, u ekipi su još bili Hadidže Akan i Ali Poturović. Čestitamo Anesu i nastavnici Zehri Salibašić-Kadić.

Opširnije(27.04.2017)

I mjesto za Kanitu Babović na Federalnom takmičenju učenika i studenata muzike


20. otvoreno federalno natjecanje/takmičenje učenika i studenata učenika i studenata glazbe/muzike održano je u Čitluku od 24.4. do 27.4.2017. U II kategoriji klavira učenica VIIb razreda Osnovne škole "Hamdija Kreševljaković" i učenica IV razreda Osnovne muzičke škole „Mladen Pozajić“, Kanita Babović osvojila je 1. nagradu.

Opširnije(24.04.2017)

Naši fudbaleri prvaci Fudbalske lige Starog Grada


U posljednjem meču, koji je odlučivao o titulu Fudbalske lige Starog Grada, naš tim savladao je ekipu OŠ "Edhem Mulabdić" i time osvojio šampionsko mjesto.

Opširnije(22.04.2017)

II mjesto za Fatiha Žgalja na Kantonalnom takmičenju iz informatike


Učenik VIIIa razreda Fatih Žgalj ove školske godine niže uspjehe na općinskim i kantonalnim takmičenjima. Ovoga puta, na Kantonalnom takmičenju iz informatike održanom 22. aprila 2017, ostvojio je odlično II mjesto.Čestitamo Fatihu i nastavniku Fatmiru Papiću. 

Opširnije(20.04.2017)

Kantonalno takmičenje iz engleskog jezika


Na XVI kantonalnom takmičenju iz engleskog jezika za učenike IX razreda osnovnih škola, naš učenik Haris Smajić osvojio je 95 od mogućih 100 bodova čime je zauzeo 9. mjesto na Kantonu a 1. mjesto na nivou Općine Stari Grad.

Učenika pripremala nastavnica Amela Mekić-Jusufagić.

Opširnije(14.04.2017)

Uspješni mladi sportisti (brati sestra Bulbul)


Učenica IIb razreda Nur Imam Bulbul i njen brat, učenik IVb razreda Abdullah Ali Bulbul, nižu značajne uspjehe na takmičenjima u taekwondou..

Opširnije(10.04.2017)

I mjesto za Fatiha Žgalja na Kantonalnom takmičenju iz fizike


Na Kantonalnom takmičenju iz fizike, koje je održano 10. aprila 2017. u OŠ "Grbavica II", naš učenik VIIIa razreda Fatih Žgalj osvojio je I mjesto. Na odličnom rezultatu čestitamo našem Fatihu i nastavnici Saneli Karović. Bravo!

Opširnije(08.04.2017)

Općinsko takmičenje iz pružanja prve pomoći


U subotu 08. aprila 2017. u prostorijama OŠ "Saburina" održano je Općinsko takmičenje iz pružanja prve pomoći. Na takmičenju su učestvovali i učenici naše škole...

Opširnije(05.04.2017)

Općinsko takmičenje iz naučno-tehničkog stvaralaštva mladih


Na 56. Općinskom tamičenju naučno-tehničkog stvaralaštva mladih našu školu predstavljali su učenici Adna Pustahija, Tarik Hazagić, Sumeja Džindo, Husein Kofrc, Abdulaziz Arnautović i Alija Šabanović... 

Opširnije(23.03.2017)

Mladi informatičari zauzeli II mjesto na Općinskom takmičenju


Na općinskom takmičenju iz informatike koje je održano 23. marta 2017. naša ekipa u sastavu Fatih Žgalj, Haris Smajić i Benjamin Muharemagić osvojila je II mjesto. Čestitamo učenicima i nastavniku Fatmiru Papiću.

Opširnije(22.03.2017)

Općinsko takmičenje iz geografije


Općinsko takmičenje iz geografije održano je 22. marta 2017, a učešće su uzeli i naši učenici IX razreda u sastavu: Iman Nalić, Emina Redžo i Tarik Ljuca.

Opširnije(17.03.2017)

Kantonalno takmičenje iz njemačkog jezika


17. marta 2017. u OŠ "Fatima Gunić" održano je Kantonalno takmičenje iz njemačkog jezika za učenike IX razreda. Od 64 takmičara koja su učestvovala na ovom takmičenju, naša učenica Iman Nalić zauzela je 18. mjesto (na Općini Stari Grad bila je 2).

Opširnije(15.03.2017)

I mjesto za naše fizičare na Općinskom takmičenju


Ove školske godine naši mladi fizičari napravili su odličan rezultat na Općinskim takmičenju zauzevši 1. mjesto u ukupnom plasmanu.

Opširnije(09.03.2017)

Općinsko takmičenje iz matematike


Općinsko takmičenje iz matematike održano je 9. marta 2017. Ukupan broj bodova našoj školi donio je 4. mjesto na ovom takmičenju. Čestitamo učenicima i nastavnicima Ameli Omerbegović i Selmi Borogovac. 

Opširnije(23.06.2016)

Svečana dodjela diploma i zahvalnica najuspješnijim takmičarima


Naša učenica VIII razreda Sara Sejdija zajedno sa nastavnicom Amelom Bahtijarević prisustvovala je zajedničkoj dodjeli diploma učenicima osnovnih i srednjih škola Kantona Sarajevo koji su bili najuspješniji na kantonalnim i državnim takmičenjima

Opširnije(26.05.2016)

Završen turnir Beko Street Football 2016


Peti turnir u malom nogometu za osnovce - Beko Street Football 2016, koji je održan ispred BBI centra, završen je 26. maja 2016. Na turniru je učestvovalo 88 ekipa iz 40 osnovnih škola, a naša ekipa osvojila je I mjesto i vrijednu nagradu.

Opširnije(21.05.2016)

Općinsko takmičenje iz saobraćaja


Dana 21. maja 2016. godine održano je takmičenje iz saobraćaja u OŠ “Porodice ef. Ramić“. Našu školu je predstavljala ekipa koja broji 4 člana i to:Ilma Bilić, Lamija Tunović, Abdulaziz Arnautović i Mirza Brkić

Opširnije(13.05.2016)

55. kantonalna smotra naučno-tehničkog i sportsko-tehničkog stvaralaštva mladih Kantona Sarajevo


Smotra je održana 13 i 14. maja 2016 god. u OŠ “Behaudin Selmanović“. Učenici Lamija Hadžuglić, Ali Šabanović, Harun Grbo i Nedim Demir plasirali su se na državno takmičenje sa svojim praktičnim radovima...

Opširnije(26.04.2016)

Dodjela nagrada najuspješnijim takmičarima iz islamske vjeronauke – Medžlis islamske zajednice Sarajevo


Naša učenica VIII razreda Sara Sejdija nagrađena je od strane Medžlisa islamske zajednice Sarajevo prigodnim poklonom za izuzetan uspjeh postignut na Kantonalnom i Regionalnom takmičenju iz islamske vjeronauke.

Opširnije(20.04.2016)

Atletski kup Kantona Sarajevo


Dana 20. aprila 2016. na terenima stadiona na Koševu održan je Atletski kup Kantona Sarajevo. Sve škole sa Kantona uzele su učešće, a naši učenici osvojili su 4 medalje...

Opširnije(18.04.2016)

Općinsko takmičenje iz upozoravanja na mine /“Misli mine“/


Dana 12. novembra 2015. u OŠ „Mula Mustafa Bašeskija“ održano je Općinsko takmičenje iz Upozoravanja na mine „Misli mine“.

Opširnije(14.04.2016)

Regionalno takmičenje iz islamske vjeronauke


Regionalno takmičenje iz islamske vjeronauke održano je 14. aprila 2016. u Visokom, u medresi Osman ef. Redžić. Naša učenica VIII razreda Sara Sejdija bila je dio Muftiluka sarajevskog i zauzela je 6. mjesto sa 84.5 boda.

Opširnije(14.04.2016)

Općinsko takmičenje iz matematike – domaćini


14. aprila 2016. u našoj školi je održano Općinsko takmičenje iz matematike, na kojem su naši đaci još jednom pokazali koliko su dobri matematičari.

Opširnije(09.04.2016)

Općinsko takmičenje iz pružanja prve pomoći


Općinsko takmičenje iz pružanja prve pomoći za starogradske osnovce održano je 09. aprila 2016. u OŠ „Saburina“. Takmičenje je tradicionalna aktivnost Crvenog križa i ima za cilj motiviranje mladih za kvalitetnije i masovnije savladavanje elementarnih znanja u pružanju prve pomoći...

Opširnije(07.04.2016)

Kantonalno takmičenje iz islamske vjeronauke vjeronauke


IV kantonalno takmičenje iz islamske vjeronauke za učenike VIII i IX razreda održano je 05. odnosno 07. aprila 2016. u Gazi Husrev-begovoj medresi u Sarajevu.

Opširnije(07.04.2016)

I mjesto za naše učenike na Općinskom takmičenju iz geografije


U prostorijama Osnovne škole „Šejh Muhamed ef.Hadžijamaković“ u Sarajevu , u četvrtak 7. aprila 2016. godine, održano je općinsko takmičenje učenika iz geografije.

Opširnije(02.04.2016)

Općinsko takmičenje iz CIVITAS-a „Projekt građanin“


U subotu, 02. aprila 2016. održano je Općinsko takmičenje iz CIVITAS-a „Projekt građanin“. Naši učenici predstavili su aktuelni problem većine osnovnih škola – školsku kuhinju.

Opširnije(31.03.2016)

I mjesto za naše učenike na Općinskom takmičenju iz informatike


Ekipa naše škole u sastavu Fatih Žgalj (VIIa), Eman Hasanović (IXb) i Adis Potura (IXb), sa osvojenih maksimalnih 100 bodova, zauzela je I mjesto na Općinskom takmičenju iz informatike

Opširnije(15.02.2016)

Školsko tamičenje iz matematike za učenike/ce 7. razreda.


U ponedjeljak 15.02.2016.god. održano je školsko tamičenje iz matematike za učenike/ce 7. razreda.

Opširnije(25.05.2015)

Federalno takmičenje iz matematike


Federalno takmičenje iz matematike održano je u Bosanskoj Krupi 23. maja 2015, a našu školu predstavljao je učenik VIIb razreda Faruk Baković. Na ovom nivou takmičenje Faruk je, u konkurenciji sedmih razreda, osvojio 36. mjesto

Opširnije(23.05.2015)

54. državna smotra naučno-tehničkog i sportsko-tehničkog stvaralaštva mladih


Na Državnoj smotri naučno-tehničkog i sportsko-tehničkog stvaralaštva mladih učenici Lamija Hadžuglić, Amina Huseinović, Imran Pašalić i Amar Dizdarević osvojili su 5. mjesto iz oblasti elektronika i telekomunikacije i 7. mjesto iz oblasti niskogradnja

Opširnije(16.05.2015)

Općinsko takmičenje iz saobraćaja


Dana 16. 5. 2015. godine održano je Općinsko takmičenje iz saobraćaja u sportskoj dvorani Hadžići. Naša škola učestvovala je sa ekipom koja broji 4 člana...

Opširnije(27.04.2015)

Atletski kup Kantona Sarajevo


U ponedeljak 27. 4. 2015. na stadionu Koševo održan je Atletski kup Kantona Sarajevo, na kojem su učešće uzeli i učenici naše škole. Najveći uspjeh ostvario je učenik Ajdin Zembo osvojivši 3. mjesto na 300 m.

Opširnije(25.04.2015)

Kantonalna smotra naučno-tehničkog i sportsko-tehničkog stvaralaštva mladih Kantona Sarajevo


54. Kantonalna smotra naučno-tehničkog i sportsko-tehničkog stvaralaštva mladih Kantona Sarajevo održana je 25. 4. 2015. u OŠ “Zahid Baručija“. Učenice Lamija Hadžuglić i Amina Huseinović, te učenici Imran Pašalić i Amar Dizdarević osvojili su 1. mjesto iz oblasti Elektronika i Telekomunikacije te su se plasirali na državno takmičenje...

Opširnije(22.04.2015)

Kantonalno takmičenje iz matematike


Kantonalno takmičenje iz matematike održano je 22. 4. za učenike VII i VIII razreda, odnosno 23. 4. za učenike IX razreda. Našu škola imala je četiri predstavnika na ovom takmičenju. Faruk Baković (VII razred) osvojio je 7. mjesto i plasirao se na Federalno takmičenje.

Opširnije(18.04.2015)

XVIII otvoreno federalno takmičenje učenika i studenata muzike


18. otvoreno federalno takmičenje učenika i studenata muzike održano je u Sarajevu od 15. do 18. aprila 2015. g. U 1. kategoriji klavira naša učenicaVb razreda i učenica Osnovne muzičke škole „Mladen Pozajić“, Kanita Babović osvojila je 1. mjesto. Pohvale i čestitke za Kanitu!

Opširnije(18.04.2015)

Kantonalno takmičenje iz fizike


U subotu, 18. 4. 2015. u Međunarodnoj srednjoj školi Sarajevo održano je XX Kantonalno takmičenje iz fizike za osnovce Kantona Sarajevo. Na takmičenju je učestvovalo 90 učenika iz 40 osnovnih škola Kantona Sarajevo.

Opširnije(11.04.2015)

Općinsko takmičenje iz matematike


Općinsko takmičenje iz matematike održano je u subotu, 11. aprila 2015. a domaćin je bila naša škola. U takmičenju su učestvovali učenici sedmih, osmih i devetih razreda. Naši učenici postigli su izvanredne rezultate osvojivši ukupno 415 bodova...

Opširnije(11.04.2015)

Općinsko takmičenje iz pružanja prve pomoći


U subotu, 11. 4. 2015. održano je Općinsko takmičenje iz pružanja prve pomoći. Učenici naše škole osvojili su 5. mjesto. Iako se ne čini da je rezultat uspješan, moramo naglasiti da su našu ekipu sačinjavali najmlađi učenici.

Opširnije(01.04.2015)

Smotra naučno-tehničkog stvaralaštva


1. aprila 2015. g. naša škola bila je domaćin 14. smotre naučno tehničkog stvaralaštava Općine Stari Grad. Naši učenici postigli su odlične rezultate. Pripreme vodila nastavnica Zehra Salibašić.

Opširnije(01.04.2015)

Kantonalno takmičenje iz geografije za učenike IX razreda


U prostorijama Perzijsko-bosanskog koledža 01. 04. 2015. god. je održano XIII kantonalno takmičenje iz geografije u organizaciji Prosvjetno-pedagoškog zavoda Sarajevo i Perzijsko-bosanskog koledža sa internatom.

Opširnije(01.04.2015)

Kantonalno takmičenje iz vjeronauke


Na Kantonalnom takmičenju iz vjeronauke koje je održano 01. 04. 2015. god. za učenike VIII razreda, odnosno 2. 4. 2015. za učenike IX razreda, naši učenici ostvarili su sljedeće rezultate: VIII razred - Sarah Mašić - 4. mjesto (88 bodova). IX razred - Zikret Hatić - 13. mjesto (82,5 boda)

Opširnije(28.03.2015)

Općinsko takmičenje iz informatike


Općinsko takmičenje iz informatike održano je u subotu (28. marta) u Osnovnoj školi "Mula Mustafa Bašeskija". Naša škola zauzela je 2. mjesto sa osvojenih 85 bodova.

Opširnije(28.03.2015)

Općinsko takmičenje iz CIVITAS-a „Projekt građanin“


U subotu, 28. marta 2015. godine održano je Općinsko takmičenje iz CIVITAS-a „Projekt građanin“, na kojem se učenici predstavljaju kroz istraživački rad aktuelnih tema iz svog okruženja i šire zajednice, te nude adekvatna rješenja i prezentiraju ih pred žirijem.

Opširnije(27.03.2015)

Općinsko takmičenje iz geografije


Na općinskom takmičenju iz geografije za učenike osnovnih škola s područja Starog Grada učenici naše škole predvođeni nastavnikom Begom Muminovićem osvojili su prvo mjesto u ukupnom poretku.

Opširnije(21.03.2015)

Općinsko takmičenje iz fizike za učenike VIII i IX razreda


U subotu, 21. 3. 2015. održano je Općinsko takmičenje iz fizike za učenike VIII i IX razreda.

Opširnije(21.03.2015)

Kantonalno takmičenje iz njemačkog jezika za učenike IX razreda


Kantonalno takmičenje iz njemačkog jezika za učenike IX razreda održano je 21. marta 2015. Našu školu predstavljala je učenica Selma Rastić i osvojila 4. mjesto. Pripremala ju je nastavnica Emina Nalić Zahiragić. Čestitamo na ostvarenom rezultatu!

Opširnije(20.03.2015)

Kantonalno takmičenje iz engleskog jezika za učenike IX razreda


U petak, 20. 3. 2015. održano je Kantonalno takmičenje iz engleskog jezika za učenike IX razreda. Učenica naše škole, Naida Jažić osvojila je 89 bodova (od mogućih 100) i time zauzela 14. mjesto na području Kantona Sarajevo, odnosno 3. mjesto na području Općine Stari Grad.

Opširnije(02.02.2015)

Školsko takmičenje iz matematike


Školsko takmičenje iz matematike za učenike/ce 9. razreda održano je 02.02.2015.god. u kabinetu matematike i trajalo je dva školska sata (7. i 8. nastavni sat). Takmičenju su pristupili svi učenici/e, njih osam, koji pohađaju dodatnu nastavu iz matematike.

Opširnije