Naslovnica | Linkovi | Kontakt

 Vodici za 

eksternu maturu







Brošure/Publikacije

 



"Roditelj, dijete i škola"


S obzirom da se današnje roditeljstvo nalazi pod plaštom mnogobrojnih zahtjeva i odgovornosti Kantonalna javna ustanova „ Porodično savjetovalište“ priredila je za roditelje brošure „ Roditelj, dijete i škola“ sa željom da pruži podršku roditeljima. Ova izdanja predstavljaju sublimaciju predavanja za roditelje o temama :

“Slobodno vrijeme djece i mladih – prostor kreativnog djelovanja”, „Unutrašnja motivacija djece – kako je poticati unutar porodice“ i „ Odgojni stilovi roditeljstva i njihov utjecaj na dijete“, koja su realizirana kroz 157 predavanja u 62 osnovne škole u Kantonu Sarajevu uz učešće 3810 roditelja.

Brošure možete preuzeti na sljedećim linkovima

„Roditelj, dijete i škola”- prvo izdanje

„Roditelj, dijete i škola”- drugo izdanje

 

PROTOKOL O POSTUPANJU ŠKOLE U SITUACIJAMA NASILJA


Protokolom o postupanju škole u situacijama nasilja (u daljem tekstu Protokol) se reguliraju prava, obaveze i odgovornosti kao i načini postupanja direktora škole, stručnih saradnika, nastavnika, razrednika, učenika, roditelja i ostalih zaposlenika škole u situacijama povećanog rizika i nasilja u školi, sa ciljem zaštite učenika i svih zaposlenika.

Protokol o postupanju škole u situacijama nasilja - PDF



"Šta je važno znati o našoj školi"



Ova brošura namijenjena je roditeljima čija djeca pohađaju ili će pohađati Osnovnu školu „Hamdija Kreševljaković“ Sarajevo, koja se nalazi na Vratniku.

Brošura je nastala kao odgovor na zakonsku obavezu, ali i inicijativu Vijeća roditelja naše škole, kako bi svi roditelji imali neophodne osnovne informacije o školi, svojim pravima i obavezama. Također, na ovaj način, Vijeće roditelja informiše roditelje o mogućnostima njihovog aktivnog učestvovanja u razvoju škole.

Brošura "Šta je važno znati o našoj školi" je namijenjena i učenicima, kako bi u razgovoru sa svojim roditeljima postali svjesniji svojih prava i obaveza koje imaju kao učesnici odgojno-obrazovnog procesa koji se odvija u školi.

Ovaj kratki informator daje doprinos unapređenju kvaliteta rada i boravka u OŠ „Hamdija Kreševljaković“ Sarajevo.

Šta je važno znati o našoj školi - Preuzmi PDF

 



 

 

 

Nazad Na vrh