Naslovnica | Linkovi | Kontakt

 Vodici za 

eksternu maturu







Općina Stari Grad nagradila učenike čiji su likovni radovi bili dio izložbe povodom Dana državnosti BiH

 

 
U prostorijama Općine Stari Grad u četvrtak, 10. decembra 2020, upriličena je svečana dodjela nagrada učenicima čiji su likovni radovi bili dio izložbe povodom obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine. Likovni radovi su nastali na jesenjoj Likovnoj koloniji, koju za starogradske osnovce tradicionalno organizira Općina Stari Grad posredstvom Službe za obrazovanje, kulturu i sport.


Najljepše starogradske motive oslikali su i naši učenici VIIIa razreda Sumeja Halilović, Sara Delić, Tajra Šeta, Nidal i Vedad Kustura i nagrađeni su novnčanim nagradama od po 50 KM, ulaznicama za Muzej "Alija Izetbegović", ilustrovanom infromativnom brošurom „Sarajevo za djecu“ autora Adnana Vlajčića, te prigodnim zahvalnicama.
Svečanoj dodjeli nagrada prisustvovala je direktorica škole Emina Nalić Zahiragić i nastavnik likovne kuture Zekerijah Nalić.


Ovim putem zahvaljujemo se općinskom načelniku Ibrahimu Hadžibajriću, koji prepoznaje mlade talente i podstiče ih da budu najbolji predstavnici zajednice u kojoj odrastaju.

 

Vidi više...

 

Nazad Na vrh