Naslovnica | Linkovi | Kontakt

Naša škola

  • Naša škola je sagrađena davne 1937. godine i nosila je naziv VII narodna osnovna škola. 1959. godine dobila je ime po narodnom heroju iz II svjetskog rata, Džavidu Haveriću.

 



Literarno-novinarska sekcija

 

Literarno-novinarska sekcija postoji godinama u našoj školi i posjećuju je svi zainteresovani učenici od petog do osmog razreda (bez obzira na opći uspjeh i ocjenu iz bosanskog jezika i književnosti).

Ona podstiče razvijanje učeničke mašte, kreativnosti i originalnosti; osposobljava učenike za primjenu različitih stilova i "tehnika" pisanja; proširuje znanje o jeziku i jezičkoj kulturi.
Učenici pokazuju veliko interesovanje za pismeno i usmeno izražavanje pa tako učestvuju na svim školskim priredbama i različitim takmičenjima.

Literarno-novinarska sekcija osposobljava učenike za samostalan rad, kompletnu analizu umjetničkih djela i njegovanje originalnog literarnog stvaralaštva.
Najveći zadatak ove sekcije je osmišljavanje, uređivanje i pripremanje za štampu školskog časopisa "Mejdan".

Ova sekcija nam nudi mogućnost da sa svakim brojem našeg časopisa uđemo u mnogobrojna domaćinstava sa željom da im pojasnimo i približimo ono što radimo i na koji način se radi sa njihovom djecom, ali i da se pohvalimo sa njihovim uspjesima.

Sekciju vodi Adisa HOTA, prof. bosanskog, hrvatskog i srpskog jezika i književnosti

Nazad Na vrh