Naslovnica | Linkovi | Kontakt

 Vodici za 

eksternu maturu







Svečana Akademija u povodu 80. godišnjice postojanja i rada škole

 



Od 1937. godine egzistira osnovna škola na Vratniku. U početku se zvala VII osnovna škola, potom „Džavid Haverić“, a danas nosi ime jednog od najistaknuijih intelektualaca Sarajeva, akademika, historičara, književnika i učitelja Hamdije Kreševljakovića.

Od samog osnivanja škola je bila rasadnik znanja, odgoja, uspjeha. Iznjedrila je brojne uspješne i ugledne građane Sarajeva među kojima se nalaze arhitekte, pisci, glumci, muzičari, ljekari, politačri, biznismeni, zanatlije.

Kako nekada, tako i danas, uposlenici škole održavaju vezu sa tradicijom i čuvaju od zaborava važnost jednog od najstarijih sarajevskih naselja – Vratnika.

Da bi svojoj školi pokazali koliko im znači, učenici i nastavnici su, na njen 80. rođendan, pripremili bogat i zabavan kulturno-umjetnički program uokviren u svečanu Akademiju, kojoj su prisustvovali roditelji, bivši učenici škole, brojne zvanice i specijalni gost – muzičar Eldin Huseinbegović koji je sa učenicima otpjevao jednu od svojih pjesama.

Poseban dio programa pripao je prikazivanju dokumentarnog filma o školi koji su uradili g. Vedad Hodžić, g. Almir Đikoli, g. Elvedin Zorlak i g. Kenan Aganspahić, a predstavnici Vijeća roditelja uredili su pano sa poznatim đacima škole.

Sa porukom da ih škola vodi u sunčana jutra da dobri ljudi budu sutra, učenici su u najljepšem svjetlu predstavili sebe i svoj drugi dom – svoju školu.

 

Nazad Na vrh