Naslovnica | Linkovi | Kontakt

 Vodici za 

eksternu maturu







„Open education – otvoreno obrazovanje“

 


U petak, 18. septembra 2015. godine sa početkom u 09:00 sati održana je Konferencija pod nazivom „Open education – otvoreno obrazovanje“. Ovu konferenciju je organizovalo Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, u saradnji sa organizacijama: Knowledge 4 All Foundation, Microsoft Bosna i Hercegovina, UNESCO Chair on Open Technologies for Open Educational Resources i Open Learning Opening up Slovenia članovima i Institutom „Jožeš Stefan“ iz Slovenije.

Cilj konferencije je da okupi kreatore politika iz akademske i javne sfere, te predstavi metode za poboljšanje efikasnosti online i otvorenog obrazovanja, uz promovisanje novih tehnologija na bazi umjetne inteligencije, vizualizacije, socijalne saradnje koje u kombinaciji s pedagoškim metodama i postupcima mogu potaknuti promjene i pomoći u stvaranju novih, efikasnijih trendova u obrazovanju u Bosni i Hercegovini i regiji.

“Obrazovanje postaje sveprisutno, kroz Open tehnologije ljudi mogu učiti, bilo gdje, bilo kada, na bilo kojem uređaju, uz pomoć bilo koga i na različitim jezicima. Ovo odgovara našem regionu i sretni smo da smo dobili mogućnost da predstavimo slovenačke najbolje prakse i tehnologije u open edukaciji u saradnji sa našim partnerima Ministarstvom za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo i Microsoft BiH”– Davor Orlić, vođa projekta OpeningupSlovenia, K4A Foundation COO.

Konferenciji je prisustvovao direktor naše škole dr. Salko Huskić,

Zvanični web site projekta:
http://openeducationeuropa.eu/hr

 

Nazad Na vrh