Naslovnica | Linkovi | Kontakt

 Vodici za 

eksternu maturuZavršena rekonstrukcija sanitarnih čvorova

 


OSLOBOĐENJE 14.08.2015. | PIŠE: Redakcija

OŠ "Hamdija Kreševljaković": Bolji uslovi za učenike i nastavnike

Završena je rekonstrukcija sanitarnih čvorova u Osnovnoj školi "Hamdija Kreševljaković" na Vratniku.Iz Odsjeka za investicije Općine su nam kazali da je urađena kompletna rekonstrukcija svih sanitarnih čvorova na tri etaže škole.

- Kao što smo i najavili radovi su završeni prije školske godine, tako da će učenici od septembra imati puno bolje higijenske uslove, nego ranije. Urađena je kompletna rekonstrukcija 14 kabina toaleta sa predulazima, pojasnili su u Odsjeku. Općina je odlučila finansirati ovaj projekt u cilju omogućavanja boljih higijenskih uslova za učenike i uposlenike ove škole, s obzirom na to da su kupatila bila neuslovna i neadekvatna. U sklopu projektnih radova urađeni su demontaža i rušenje, izolatorski, vodovodni, kanalizacioni, keramički, zidarski, molersko-farbarski, rigips i stolarski radovi.
Postavljena je sanitarna galanterija kao što su wc školjke, čučavci, umivaonici sa česmama i drugo.

Podsjećamo, ovim radovima prethodilo je i potpisivanje sporazuma o sufinasiranju mokrih čvorova u OŠ "Hamdija Kreševljaković", između načelnika Općine Stari Grad Ibrahima Hadžibajrića, direktora škole Salke Huskića i direktora firme Sod - KM Kadrije Malkića.

Za ovaj projekt Općina Stari Grad iz budžeta je izdvojila oko 30.000 KM.
Izvođač radova je bila građevinska firma Sod - KM.

-Novi sanitarni čvorovi u školi na Vratniku
-OŠ "Hamdija Kreševljaković": Bolji uslovi za učenike i nastavnike

 

Nazad Na vrh