Naslovnica | Linkovi | Kontakt

 Vodici za 

eksternu maturu







Sarajevo, ljubavi moja – Večer poezije (Dan škole)

 



8. april 2015. g. bio je svečan dan u našoj školi, a razlog je obilježavanje Dana škole. Prigodan program uobličen kroz tradicionalnu Večer poezije pripremili su nastavnici i učenici, te u prepunoj sali dočekali mnogobrojne goste.

Direktor škole prisutnima se obratio riječima dobrodošlice i najavio motiv poetske večeri – Sarajevo kao vječitu inspiraciju i ljubav satkanu u jednostavnoj rečenici „Sarajevo, ljubavi moja“.

Manifestaciji su prisutvovali roditelji, uposlenici škole i učenici, a svojim dolaskom uveličali su je i gosp. Ibrahim Hadžibajrić, načelnik Općine Stari Grad, gđa. Amina Deljković, pomoćnica načelnika za obrazovanje, kulturu i sport, direktori osnovnih škola, te mladi pjesnici Mirzeta Memišević Hodžić i Elvin Dervić.

Učenici su recitovali stihove o Sarajevu, pjevali, plesali (narodne igre), prikazali film o Sarajevu koji su sami snimili. Pokazali su kako vole ovaj grad. Sa pjesnicima su razgovarali o poeziji, a svi oni koji kane koračati stazom stihova dobili su i koristan savjet od pjesnikinje Mirzete – važno je krenuti, pa neka krenu i oni.

- LINK

 

Nazad Na vrh