Naslovnica | Linkovi | Kontakt

 Vodici za 

eksternu maturu







Učenici II razreda u posjeti PS Stari Grad

 


11. februara 2015. godine učenici drugog razreda posjetili su PS Stari Grad. Dolaskom u ovu ustanovu učenike su primili policajci Musić Kemo i Svraka Edževid. Službenici policije uveli su ih u salu i kroz prijatan razgovor odgovarali na sva pitanja mališana. Istinski su se potrudili da boravak učenika u ovoj ustanovi bude nezaboravan, pa su im pripremili i niz materijala koji su bliže predstavili ovo zanimanje.

Tako su učenici mogli vidjeti pomoćna sredstva za rad policije i raznovrstan promotivni materijal vezan za projekat „Rad policije u zajednici“, ali i obići sve prostorije u stanici.

Na veliko iznenađenje i radost upoznali su i komandira PS Stari Grad gospodina Safeta Gagulu, koji im je zaželio dobrodošlicu i poručio da je policija uvijek uz učenike i da želi da se osjećaju sigurno i bezbrižno.
Nakon obilaska stanice učenici su na parkingu vidjeli i policijska vozila.
Vrijedne ruke učenika napravile su pano sa likovnim radovima vezanim za policiju i poklonili su ga PS Stari Grad Na kraju posjete zadovoljno su se pozdravili sa policajcima i krenuli u školu.

Ovim putem ljubazno se zahvaljujemo na gostoprimstvu. LINK

 

Nazad Na vrh