Naslovnica | Linkovi | Kontakt

 Vodici za 

eksternu maturu







Posjeta učenika III i IV razreda Muzeju Alija Izetbegović (uz radionice)

 

 

U staroj utvrdi grada, tačnije u vratačkim kapi kulama Ploča i Širokac, zahvaljujući entuzijastima i poštovaocima lika i djela Alije Izetbegovića, rodio se još jedan spomenik koji uz šehidsko mezarje Kovači priča stalnu bosansku priču o životu i smrti, borbi dobra protiv zla. Osim uobičajenog obilaska prostora i stalne postavke, Muzej Alija Izetbegović organizira i radionice za učenike osnovnih škola. I učenici naše škole uzeli su učešće u radionicama.

Dana 15. 10. 2014, učenici IIIb razreda posjetili su Muzej i pokazali svoju kreativnost u likovnom izražaju. Dva dana kasnije i učenici IIIa razreda učinili su isto. U pratnji učenika išle su učiteljice Aida Babić i Aida Sinanović.


Učenici IVb razreda, u pratnji učiteljice Asime Imamović i bibliotekarke Aide Kalajdžisalihović, prelijepi oktobarski dan (20. 10) iskoristili su da prošetaju do Muzeja, obiđu kapi kule i pogledaju postavke. Oduševljenje ambijentom učenici nisu skrivali, a posebno interesovanje pokazali su za pojedine predmete.

Tema radionica, koje su održavane u ugodnom i prijatnom prostoru, bili su lik i djelo Alije Izetbegovića, te dojmovi prilikom posjete. Učenici su, na njima svojstven način, kreirali slike vezane za svoj doživljaj viđenog. Našlo se tu zanimljivih radova...



 

Nazad Na vrh