Naslovnica | Linkovi | Kontakt

 Vodici za 

eksternu maturu







Održano žrijebanje parova za BH Telecom ligu u malom fudbalu

 

U sali Općine Stari Grad, 29. 9. 2014. g. održano je žrijebanje parova 1. kola BH Telecom lige u malom fudbalu. Prisutne učenike, roditelje, nastavnike i direktore škola pozdravila je Amina Deljković, pomoćnica načelnika za obrazovanje, kulturu, sport i lokalni razvoj, naglasivši da je BH Telecom fudbalska liga osnovnih škola Starog Grada projekat koji Općina realizira putem Službe za obrazovanje, kulturu, sport i lokalni razvoj.
Kapitenima ekipa svake škole uručen je komplet dresova.
Liga počinje 1. oktobra i u njoj će učestvovati šest (6)selekcija osnovnih škola iz Starog Grada. Igrat će se 20 kola, kroz jesenju i proljetnu polusezonu. Utakmice će se igrati srijedom, od 12-16:00 sati na sportskim igralištima i terenima u Starom Gradu, a srijeda će u školama koje učestvuju biti određena kao “dan sporta” i raspored nastavnih časova prilagodit će se tome. Liga će se igrati prema UEFA propozicijama kojim se regulišu takmičenja u malom fudbalu. Jedino odstupanje je da ekipa broji šest (6) igrača (golman+pet igrača), radi prilagođavanja pravila dobnoj strukturi igrača. Ligom će rukovoditi dva komesara Lige, a utakmice će suditi zvanične sudije Kantonalne lige Sarajevo. Utakmice će se igrati u dva poluvremena, po 20 minuta.
Jesenja polusezona BH Telecom fudbalske lige osnovnih škola Starog Grada počinje 01. oktobra, 2014. godine i trajat će do 03. decembra, 2014. godine.
Proljetna polusezona traje od 04. februara – 15. aprila, 2015. godine.
Ekipa naše škole prvu utakmicu igra 1. 10. 2014. sa OŠ „Edhem Mulabdić“.




http://www.starigrad.ba/bs2/vijest.php?id=4171

 

Nazad Na vrh