Naslovnica | Linkovi | Kontakt

 Vodici za 

eksternu maturu







Svečana priredba povodom otvorenja obnovljene školske kuhinje i prezentiranje projekta učenika III razreda "U zdravoj školi zdrava djeca"

 


Zahvaljujući inicijativi vijećnika Općine Stari Grad Damira Faruka Saračevića, finansijskim sredstvima Ministarstva za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo na čelu sa ministricom Naidom Hota-Muminović i idejnom projektu g. Mirze Hrustemovića, naši učenici dobili su potpuno obnovljenu školsku kuhinju, za čiju je rekonstrukciju i opremanje izdvojeno 40.889,00 KM. Uložen je veliki trud u cijeli projekat, ali su na kraju dostignuti rezultati koji oduševljavaju. U toku sljedeće školske godine, u okviru predmeta Kultura življenja i sekcije kuhanja učenici će u potpunosti koristiti prostor školske kuhinje.
Kako bi iskazali radost zbog nove kuhinje, vrijedni učenici i nastavnici pripremili su svečani program u kojem su uživali uvaženi gosti, roditelji, radnici škole i učenici. Ujedno, učiteljice III razreda Aida Babić i Aida Jerlagić, uz veliku pomoć asistentice Alme Trtak, zajedno sa svojim odjeljenjima prezentirale su projekat "U zdravoj školi zdrava djeca", koji su nizom aktivnosti provele od početka školske godine u okviru trećeg časa Tjelesnog i zdravstvenog odgoja. Tako su naši gosti i učenici, između ostalog, uživali i u mnoštu zdravih delicija, koje se napravili roditelji i čiji recepti će se isprobati i u našoj kuhinji.

Još jednom, veliko hvala svima koji su na bilo koji način doprinijeli realizaciji obnove školske kuhinje i svečanog programa povodom njenog otvorenja, a posebno hvala ministrici Naidi Hota-Muminović, vijećniku Damiru Faruku Saračeviću i g. Mirzi Hrustemoviću.

 

Klikom na sliku iznad pristupate fotogaleriji

 

Nazad Na vrh