Naslovnica | Linkovi | Kontakt

 Vodici za 

eksternu maturu







Međunarodni dan maternjeg jezika (21. februar)

 



Međunarodni dan maternjeg jezika u našoj školi obilježen je kroz dvije promocije. Radi se o pomociji slikovnice "Vratničke igrarije", autorice Smaragde Klino i Rječnika pojmova sociologije, demokratije, ljudskih prava i religije, autora Samira Sahačića.

 

Bivša učenica i nastavnica Smaragda Klino učenicima od III do VI razreda na zanimljiv i interaktivan način, kroz priču, predstavila je igre njenog djetinjstva. Najaktivniji učenici nagrađeni su slikovnicama i nisu skrivali svoje zadovoljstvo.

Knjiga "Rječnik pojmova sociologije, demokratije, ljudskih prava i religija”, autora  Samira Sahačića predstavljena je učenicima od VII do IX razreda. Autor je kroz slikovite primjere učenicima približio neke pojmove iz sociologije, ali istakao i važnost učenja i bavljenja različitim naukama. Posebno se osvrnuo na važnost obilježavanja Dana maternjeg jezika, uz poruku učenicima da im njihovo znanje niko ne može otuđiti, ali da se moraju truditi da sami istražuju i propituju sve što ih okružuje.

Veliko hvala gđi. Smaragdi Klino i g. Samiru Sahačiću što su posjetili naše učenike i uveličali ovaj značajan svjetski datum.

 

Klikom na sliku iznad pristupate fotogaleriji

 

Nazad Na vrh