Naslovnica | Linkovi | Kontakt

 Vodici za 

eksternu maturu







Poklon školi - infografika o devet heroja oslobodilačkog rata

 


U multimedijalnoj sali Memorijalnog centra Kovači predstavljena je infografika o devet heroja oslobodilačkog rata - Safetu Hadžiću, Mehdinu Hodžiću, Hajrudinu Mešiću, Adilu Bešiću, Safetu Zajki, Midhadu Hujduru – Hujki, Enveru Šehoviću, Nesibu Malkiću i Izetu Naniću. Oni su ukazom Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine dobili Orden heroja oslobodilačkog rata "za izuzetno junaštvo i samoprijegor ispoljen u borbenim dejstvima i pri tome ostvarene izuzetne rezultate koji su kod saboraca i građana služili kao primjer, podstrek i dodatni motiv za dalje uspješno suprotstavljanje agresoru na RBiH".

 

Direktorica naše škole Emina Nalić Zahiragić prisustvovala je predstavljanju ovoga projekta, koji je djelo Fonda Memorijala KS, a jedna infografika bit će istaknuta i u holu naše škole s ciljem razvijanja svijesti kod učenika o patriotizmu i domoljublju – univerzalnim vrijednostima za koje su heroji dali ono najvažnije – svoj život.

 

Izradu infografika sufinansirali su Ministarstvo za odgoj i obrazovanje KS i Ministarstvo za boračka pitanja KS, uz podršku Ministarstva kulture i sporta KS.

 

Više informacija na linku.

 

Nazad Na vrh