Naslovnica | Linkovi | Kontakt

 Vodici za 

eksternu maturu







Dan škole, promocija himne i svečano otvorenje obnovljene sportske sale

 


Nakon dvije godine online rođendanskih druženja, naša škola je svoj 85. rođendan proslavila onako kako joj dolikuje – svečano, slavljenički i sa gostima koji su učinili da njen dan bude radostan. Za posebnu atmosferu na ovaj dan potrudili su oni koju školu najviše vole – njeni učenici i uposlenici. Vrijedno su je ukrašavali i sređivali za njen veliki dan, a pripremljeni su i posebni pokloni.

Jedan od njih je himna, a drugi je obnovljena sportska sala. Himna škole poklon je učenika Hamze Prašovića i Hamida Fočaka i bivše učenice Tajre Glođo, koji su napisali tekst, a naš poznati kantautor i bivši učenik Eldin Huseinbegović oplemenio je tekst muzikom i aranžmanom. Za drugi poklon zaslužni su opet naši bivši učenici, Vedad Deljković i Srđan Simonović, članovi Gradskog vijeća Grada Sarajeva, zajedno sa gradonačelnicom Benjaminom Karić. Vedad i Srđan su pokrenuli inicijativu za rekonstrukciju sportske salea, a iz budžeta Grada Sarajeva za tu namjenu su izdvojena finansijska sredstva u iznosu od 34.000,00 KM.

Ovim putem zahvaljujemo se Eldinu Huseinbegoviću koji je bezuvjetno i od srca učinio da naša škola ima svoju himnu.
Zahvaljujemo se Gradskom vijeću Grada Sarajeva i vijećnicima Vedadu Deljkoviću i Srđanu Simonoviću, gradonačelnici Benjamini Karić i svima onima koji su na bilo koji način doprinijeli da danas naši učenici uživaju u obnovljenoj sportskoj sali.

 

Klikom na sliku iznad pristupate fotogaleriji

 

Video 1

Video 2

Video 3

Video 4

Video 5

Video 6

Video 7

Video 8

Video 9

 

 

Nazad Na vrh