Naslovnica | Linkovi | Kontakt

Naša škola

  • Naša škola je sagrađena davne 1937. godine i nosila je naziv VII narodna osnovna škola. 1959. godine dobila je ime po narodnom heroju iz II svjetskog rata, Džavidu Haveriću.

 



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Prvačići

 

Prijem prvačića 2016/2017. godina


Nakon ljetnog raspusta i uživanja u igri i zabavi došlo je vrijeme da se đaci vrate u školske klupe.


Škola je otvorila svoja vrata spremna da primi svoje stare učenike ali i srdačno dočeka nove. Tako je i ovog 01. septembra 2016. godine organiziran svečani prijem prvačića – poseban događaj za sve one mališane koji prvi put sjedaju u školske klupe i postaju đaci, ali i za njihove roditelje.


Učenici starijih razreda za svoje nove drugare priredili su veseo program, a ispred škole prisutne je pozdravio direktor Salko Huskić, koji je učenicima zaželio sretan početak i uspješno školovanje.


Ove školske godine prvi razred pohađat će 34 učenika raspoređena u dva odjeljenja a vodit će ih učiteljice Aida Jerlagić i Jasmina Zagorac. Svim učenicima želimo sretan početak nove školske godine i mnogo uspjeha u učenju i vladanju.

 

Prijem prvačića 2015/2016. godina


Prvog dana nove školske godine tradicionalno se organizira prijem prvačića, poseban događaj za sve one mališane koji prvi put sjedaju u školske klupe i postaju đaci.

Veseli i razdragani, nestrpljivi da otkriju tajne koje se kriju u učionicama na prvi pogled su se učinili naši đaci prvaci...I svojim roditeljima, i učiteljicama i svim prisutnim gostima, koji su svojim prisustvom uveličali ovaj prijem, a među kojima su bili načelnik Općine Stari Grad gosp. Ibrahim Hadžibajrić i pomoćnica načelnika za obrazovanje, kulturu, sport i lokalni razvoj gđa. Amina Deljković.

Svečani program počeo je pozdravnim riječima i riječima dobrodošlice koje je direktor škole dr. Salko Huskić uputio prisutnima a posebno novim đacima, zaželivši im sretan početak školovanja.
Direktor škole je ovom prilikom naglasio da su u proteklom ljetnom periodu u školi sanirani mokri čvorovi, te da će učenici od ove školske godine imati bolje higijenske uslove. Za pomoć se zahvalio načelniku Općine Stari Grad gosp. Ibrahimu Hadžibajriću uručivši mu ručni rad, uokvireni vez učenica naše škole.

Prisutne goste pozdravila je i pomoćnica načelnika za obrazovanje, kulturu, sport i lokalni razvoj gđa. Amina Deljković nakon čega je uslijedio program koji su za naše prvačiće pripremili njihovi stariji drugari.

Ove školske godine prvi razred pohađat će 39 učenika raspoređenih u dva odjeljenja a vodit će ih učiteljice Jasmina Zagorac i Asima Imamović.

Svim učenicima želimo sretan početak nove školske godine i mnogo uspjeha u učenju i vladanju.



- U OŠ"Hamdija Kreševljaković" svečano dočekani prvačići



Prijem prvačića 2014/2015. godina




1. septembra 2014. godine počela je nova školska godina. Toga dana vrata naše škole otvorila su se, kako svojim ranije upisanim učenicima od II do IX razreda, tako i onima koji prvi put sjedaju u školske klupe i kreću putem učenja, saznavanja, odrastanja.,

Prigodan svečani program povodom prijema nove generacije prvačića pripremili su učenici starijeg razreda, a ispred škole prisutne je pozdravio direktor dr. Salko Huskić.


Ove školske godine učenike prvog razreda vode učiteljice Lejla Baković (Ia) i Amela Šišić (Ib)


Fotografije možete pogledati na adresi:

https://plus.google.com/photos/110885662325665131079/albums/6061594396687510929


 

Prijem prvačića 2013/2014. godina

 

Prvačići jedva čekaju da uđu u svijet brojki i slova. Ushićeni dolaze u školu, upoznaju se, pjevuše, druže se i proživljavaju svoje najljepše dane. Nije im teško, sve je lahko, sve se može, mali đaci, veseljaci, zna se ko su. To su prvaci. Osmijeh velik, korak lak, zna se, to je đak prvak.
Prvi koraci su najljepši kada ih doživljavamo uz ljude koje volimo.

 

Naši prvačići (1a- Musić Sanela i 1b- Alispahić Dalida)

 


Aktivnosti naših prvačića

17.2.2014. godine učenici prvog razreda posjetili su džamiju Carina. Efendija Delić Šerif je srdačno primio učenike i upoznao ih sa svim ljepotama džamije koje do tada djeca nisu imala prilike da upoznaju ili da shvate na najbolji mogući način. Ljubaznost našeg domaćina utjecala je i na učenike koji su se u posjeti osjećali jako udobno i prijatno. Vidjeli su harem, fontanu, prostor gdje se odvija obred (klanjanje), divanhanu, mekteb, abdesthanu, biblioteku sa starim primjercima vrijednih knjiga. Nakon više od sat vremena rastali smo se sa efendijom, ali smo se dogovorili da naše prijateljstvo nastavimo njegovati i u budućnosti.

 

19.02.2014. godine učenici prvog razreda posjetili su trgovine u bližem okruženju. Razgovarali su sa ljudima koji rade u prodavnicama ˝Dunja˝ i ˝Klas˝ na Vratniku. Posjetu smo nastavili i posjetili Dobrovoljno vatrogasno društvo na Vratniku. Učenici su bili oduševljeni načinom na koji su im pripadnici vatrogasne brigade predočili njihov rad. Pokazali su im kamione sa opremom za gašenje vatre i razgovarali o opasnostima koje vatra može da izazove. Šetnju smo završili na vidikovcu sa kojeg smo posmatrali cijeli grad.

 

26.3.2014.godine u učionici Ia se održala radionica u kojoj su učestvovali roditelji i učenici. Radionica je bila zamišljena na principu da roditelji osmisle šta bi to mogli napraviti sa svojom djecom u ambijentu u kojem njihova djeca uče i rade. Roditelji su spremno i uz maksimalnu želju da usreće svoje mališane donijeli pribor i radu pristupili ozbiljno i savjesno. Učenici su bili jako sretni jer im se ukazala prilika da rade i uživaju sa svojim roditeljima i druže se sa drugarima. U učionici je bila izuzetno prijatna atmosfera ispunjena veselim žamorom. Mame su uz pomoć učenika kreirale i napravile prekrasne predmete. Najbitnije od svega je da se u napravljenim predmetima krije jako puno ljubavi, zajedničkog rada i majčinske toplote. Inače, ovo je prva radionica ovog tipa organizovana u našoj školi. Radionicom je rukovodila učiteljica Sanela Musić.

 

26.3.2014. godine roditelji Ia i Ib naše škole prisustvovali su prezentaciji projekta ˝Unapređenje procjene postularnog statusa i statusa kičme – SpinLab˝. Profesori Tjelesnog i zdravstvenog odgoja su na prikladan i lijep način predočili zadatu temu. Nakon prezentacije otvorena je diskusija u kojoj su roditelji mogli da se obrate profesorima i dobiju stručna objašnjenja vezana za izlaganje. Bilo je vidno da su roditelji zadovoljni prezentacijom.

 

Učenici Ia i Ib odjeljenja su 8.4.2014. godine sa svojim učiteljicama Sanelom Musić i Dalidom Alispahić, posjetili Muzej književnosti i pozorišne umjetnosti BiH.
Tamo nas je dočekao kustos koji nas je upoznao sa historijom muzeja.
Upoznali smo se sa značajnim izdanjima bosansko-hercegovačkih književnika, sa njihovim rukopisima i predmetima koji su bili u njihovom vlasništvu te sa eksponatima koji su smješteni u sobama muzeja. Učenici su uživali boraveći u muzeju.

Na vrh stranice
 

Nazad Na vrh