Naslovnica | Linkovi | Kontakt

 Vodici za 

eksternu maturu



Mejdan br. 26

Preuzmi Mejdan26.pdf



Na Vratniku počela gradnja dječijeg igrališta

 


Na Vratniku, u sklopu školskog dvorišta OŠ "Hamdija Kreševljaković", gradi se dječije igralište koje će omogućiti zabavu i igru brojnim mališanima ovog starogradskog naselja.

Izgradnja dječijeg igrališta jedan je od prioriteta koje su građani ove mjesne zajednice navodili u prethodnom periodu, ali zbog specifičnosti samog Vratnika, bilo je teško naći lokaciju za gradnju. Jedina lokacija pogodna za ove radove bila je u dijelu dvorišta osnovne škole, za što je OŠ "Hamdija Kreševljaković" dala potrebne saglasnosti.

Igralište će u jednom dijelu imati pješčanu podlogu, dok će drugim dijelom biti izgrađeno kaskadno, u tri nivoa-sa zelenom površinom. Imat će i prateći mobilijar, pa će mališanima na raspolaganju biti drvena kućica sa ljestvama i mrežom za penjanje, ljuljaška, klackalice, vrtuljak, njihalice u obliku konjića i motocikla i drugo. Postavit će se i jedna klupa, te korpe za otpatke. Igralište će biti ograđeno i ugradit će se nova ulazna kapija.

Ovo je četvrto igralište koje se gradi u sklopu projekta Jačanje uloge MZ u BiH, koji realizuje UNDP u BiH sa partnerskim općinama, a finansiraju vlade Švicarske i Švedske. Vrijednost projekta je 22.400 KM, za šta su vlade Švicarske i Švedske obezbijedile 17.000 KM, a Općina Stari Grad 5.400 KM.

 

Nazad Na vrh