Naslovnica | Linkovi | Kontakt

 Vodici za 

eksternu maturu



Mejdan br. 26

Preuzmi Mejdan26.pdf



Upis u prvi razred osnovne škole - avgustovski rok

 



Poštovani roditelji,

Avgustovski rok za upis učenika u prvi razred OŠ „Hamdija Kreševljaković“ traje od 01. 08. 2016. do 31. 08. 2016. godine

U prvi razred osnovne škole za 2016/2017. školsku godinu obavezno se upisuju djeca koja su do 01. 03. 2016. godine navršila pet i po godina života. .

Upis će se obavljati svaki radni dan /osim subote i nedjelje/ u periodu od 8.00 do 13.00 sati u prostorijama škole „Hamdija Kreševljaković“, ulica Carina br. 2. Sarajevo.

U prvi razred osnovne škole mogu se upisati i mlađa djeca od utvrđene starosne dobi za početak obaveznog odgoja i obrazovanja, na zahtjev roditelja ili staratelja, ukoliko Komisija koja obavlja ocjenu sposobnosti djece pri upisu u osnovnu školu uz preporuke relevantnih stručnjaka, bude sigurna da je to u najboljem interesu djeteta.

Za upis djece u prvi razred roditelj/staratelj je obavezan priložiti sljedeća dokumenta:
- Izvod iz matične knjige rođenih
- Mišljenje ljekara -ljekarsko uvjerenje o zdravstvenom stanju djeteta- tražiti od Doma zdravlja Stari grad
- Potvrdu o pohađanju obaveznog predškolskog programa pred polazak u školu, a po završetku predškolskog programa dostaviti i Uvjerenje o obaveznom programu za djecu u godini predpolazak u školu.

Roditelj treba da dovede dijete u školu na testiranje koje će se održati u mjesecu avgustu tekuće godine, gdje će komisija obaviti razgovor sa djetetom. Komisiju za upis učenika u prvi razred čine: pedagog škole Muharemagić Edina, Sinanović Aida nastavnik razredne nastave i Čebirić Elmedina nastavnik razredne nastave.

Upis će se obaviti za učenike s područje koje pokriva škola, a obuhvata sljedeće ulice:
Abdulaha ef. Fočaka, Bećarevo ćoše, Bijela česma, Bijela džamija, Carina, Ćebedžije, Ćebedžije donje, Ćebedžije gornje, Dol, Džanin sokak, Elezova, Hadži Mustafina, Mustafe Dovadžije, Heljevac, Hendek, Ispod grada, Jekovac, Kalhanski sokak, Kršilovac, Lubina, Mačkareva, Mali sokak, Mehmedagina, Mešino ćoše, Mraovac, Musluk česma, Mustajbega Ličkog, Nafije Sarajlić, Nevjestina, Podbedem, Poddžebhana, Porčina, Prijeka česma, Ramića sokak, Srednja, Tabijska, Višegradska kapija i Vratnik mejdan. 

Po zahtjevu roditelja u školu mogu biti upisana i djeca s drugih školskih područja.

Za više informacija
Telefon/fax: 387 33 272 720
E-mail: hamdijakresevljakovic@yahoo.com
ili direktno u školi.
_________________________________________
Fotografija: Priredba povodom prijema prvačića, septembar 2014. god

 

Nazad Na vrh