Naslovnica | Linkovi | Kontakt

 Vodici za 

eksternu maturu



Mejdan br. 26

Preuzmi Mejdan26.pdf



Svečani prijem prvačića

 


Prvog dana nove školske godine tradicionalno se organizira prijem prvačića, poseban događaj za sve one mališane koji prvi put sjedaju u školske klupe i postaju đaci.

Veseli i razdragani, nestrpljivi da otkriju tajne koje se kriju u učionicama na prvi pogled su se učinili naši đaci prvaci...I svojim roditeljima, i učiteljicama i svim prisutnim gostima, koji su svojim prisustvom uveličali ovaj prijem, a među kojima su bili načelnik Općine Stari Grad gosp. Ibrahim Hadžibajrić i pomoćnica načelnika za obrazovanje, kulturu, sport i lokalni razvoj gđa. Amina Deljković.

Svečani program počeo je pozdravnim riječima i riječima dobrodošlice koje je direktor škole dr. Salko Huskić uputio prisutnima a posebno novim đacima, zaželivši im sretan početak školovanja.
Direktor škole je ovom prilikom naglasio da su u proteklom ljetnom periodu u školi sanirani mokri čvorovi, te da će učenici od ove školske godine imati bolje higijenske uslove. Za pomoć se zahvalio načelniku Općine Stari Grad gosp. Ibrahimu Hadžibajriću uručivši mu ručni rad, uokvireni vez učenica naše škole.

Prisutne goste pozdravila je i pomoćnica načelnika za obrazovanje, kulturu, sport i lokalni razvoj gđa. Amina Deljković nakon čega je uslijedio program koji su za naše prvačiće pripremili njihovi stariji drugari.

Ove školske godine prvi razred pohađat će 39 učenika raspoređenih u dva odjeljenja a vodit će ih učiteljice Jasmina Zagorac i Asima Imamović.

Svim učenicima želimo sretan početak nove školske godine i mnogo uspjeha u učenju i vladanju.



- U OŠ”Hamdija Kreševljaković” svečano dočekani prvačići

 

Nazad Na vrh