Naslovnica | Linkovi | Kontakt





Međunarodni dan dječije književnosti – učenici Vb razreda u posjeti Biblioteci Sarajeva

 



Međunarodni dan dječije književnosti obilježava se svake godine 2. aprila kako bi se ukazalo na važnost dječje knjige, te potaknula i razvila ljubav prema čitanju. Kao datum obilježavanja izabran je rođendan Hansa Christiana Andersena – 2. april. Tog dana svake godine, širom svijeta, održavaju se različiti kulturni programi namijenjeni djeci.

U povodu Međunarodnog dana dječije književnosti učenici Vb razreda u pratnji razrednice Amele Omerbegović i bibliotekarke Aide Kalajdžisalihović, 27. marta posjetili su Biblioteku Sarajeva – Odjeljenje Vratnik, gdje su se podsjetili na razloge zašto je knjiga važna i u čemu nam to čitanje pomaže, ali se i detaljnije upoznali sa djelima Hansa Christiana Andersena. Kroz čitanje priča i radionicu, preko zanimljivih pitanja i zaključaka, učenici su se lijepo družili i aktivnos sudjelovali u radu. Aktivnosti su nastavljene i po povratku u školu.

Ovim putem zahvaljujemo se bibliotekarki Odjeljenja Vratnik Fadili Franca, koja učini da posjete biblioteci uvijek budu zanimljive. U znak zahvalnosti, učenici su bibliotekarki uručili simboličan poklon.

- LINK

 

Nazad Na vrh